Zomer in de deelgemeenten

Deze zomer staat er van alles op het programma in de deelgemeenten. Een overzicht:

 • Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli: Bissegem Zomert
  Hoogtepunten: vrijdagnamiddag vanaf 14 uur seniorennamiddag. ’s Avonds vanaf 19 uur is er het geboortefeest van Reus Bertrand. Zaterdag vanaf 19 uur muziekfestival met optredens van Get Ready, DJ Lootje en Raf Van Brussel. Zondag is gezinsdag met een aperitiefconcert (11 uur) en eetfestijn (stoofvlees met frietjes à volonté) vanaf 12 uur. Locatie: de tent aan de Rietput. www.bissegemzomert.be
 • Vrijdag 7 tot en met maandag 10 juli: kermis Watermolen. Vrijdag: vooropening van de kunsttentoonstelling. Vanaf 20 uur verkiezing van Tineke van de Watermolen. Op zaterdag is er de volkse culinaire dansavond. Zondag: garageverkoop, keramiektentoonstelling, kermismaaltijd, verkiezing ‘Tineke der Tinekes’ en een optreden van de MG Brothers. Maandag koffietafel met het Silver Sound Duo. www.feestcomitewatermolen.be
 • Zaterdag 8 juli: optreden Willem Vermandere (50 jaar op de planken) in OC Aalbeke.
 • Zaterdag 8 en zondag 9 juli: FLAP (Feest en Leute op Aalbeke Platse). Op zaterdag zijn er een kidsrun, een fotozoektocht, een kaarting en volksspelen. Zondag kan je lekker en gezond ontbijten, is er een matineeconcert en een dolle en ludieke teamcompetitie. 
 • Zondag 9 juli: Marke Zomert (Zomerse Zondag), waarbij fietsevenement Kortrijk Gordelt centraal stat. 
 • Vrijdg 14 juli: Heule Conzee (Eule Plage, 17u tot 2u). Op de Platse staat alles in het teken van Frankrijk. Het feest wordt muzikaal opgeluisterd door Soul Avenue en DJ Fragil. Er is ook een kinderdorp met heel wat animatie. 
 • Zondag 16 juli: Sente-Kooigem. Centraal staat een fietstocht van 25 kilometer, met vrije start tussen 14 en 15 uur aan Café Casino in Kooigem. Wandelaars kunnen Kooigem leren kennen via de Bevergemwandelroute, met lussen van 4, 6 en 8,9 km. Start tussen 14 en 15 uur. 
  ’s Avonds vanaf 18 uur volksbarbecue in Sente. Meer info en inschrijvingen via www.sente.be.
 • Zaterdag 22 juli: 37ste Volksfeesten van Kooigem met vanaf 20 uur optredens van John Terra, Danny Fabry, Yves Seghers, Steve Tielens en Paul Severs.
 • Zaterdag 5 augustus: Eule Mart, 9 tot 14 uur: maandelijkse, originele markt bij De Meestere in de Stijn Streuvelslaan 45 in Heule.
 • Zondag 13 augustus: Marke Zomert (Zomerse Zondag) & Zomerconcert (vanaf 20 uur, met onder meer Sperwer en Les Truttes). De wandelingen van Marke 2010-2030 staan centraal. Daarnaast kunnen kinderen leren kampen bouwen en is er een kinderdisco.
 • Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus: Rollofeesten Rollegem. Het folkloreprogramma voor jong en oud omvat onder meer een hapjeshoek (op vrijdag), ‘ambidance (zaterdag)’ en een barbecue (zondag). Elke dag is er ook straattheater en –animatie voorzien. 

Jeugdhuizen in actie

Onder de verzamelnaam ‘Kortrijkse Jeugdhuizen en Gie’ organiseren tien jeugdhuizen tussen 24 juni en 1 september elk een evenement. ‘De Stroate’ beet eind juni de spits af met De Zomerhop. De andere jeugdhuizen die mee in deze ‘dans’ stappen zijn ’t Arsenaal, Peecee’tje, Bolwerk, the Pit’s, Reflex, Bacchus, De Plekke, Den Ast en De Skjeve Recht’n.
Deze evenementen, waarover je alle info vindt op de Facebookpagina’s van de respectieve jeugdhuizen, geven de Kortrijkse jeugd de kans om alle jeugdhuizen te ontdekken.