Tijd voor sport

Mag het voor jou deze zomer iets actiever zijn? De stad heeft heel wat sportieve activiteiten in de aanbieding, zowel voor de getrainde sportman/vrouw, de liefhebber als de toeschouwer.

Zomerfietsroute         Kanaalzwemmen         WK Volley U20         KV Kortrijk        


Zomerfietsroute

Naar jaarlijkse gewoonte biedt de stad je een fietstocht aan langs alle hotspots van deze zomer. In 2021 mag je alvast deze adresjes niet overslaan: LOOF, Bolwerk, Natuurtuin Gilbert Desloovere en het geboortebos in Heule. Vergeet trouwens niet je petanqueballen mee te nemen. Je vindt de zomerfietsroute online of haal ze op papier af bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark.

www.toerismekortrijk.be


Kanaalzwemmen

Maandag-, donderdag- en vrijdagavond van 19 tot 21 uur kunnen sportieve baantjeszwemmers hun conditie bijschaven in de afgebakende openwaterzwemzone aan de Abdijkaai. Meld je wel eerst even aan bij de Kortrijkse triatlonclub.

www.aquaprotect3team.be/kanaalzwemmen


WK Volley U20

Van 7 tot 18 juli palmt jong aanstormend volleybalgeweld SC Lange Munte in. Het wereldkampioenschap U20 voor dames is een uitstekende gelegenheid om internationaal talent aan het werk te zien dat zich de komende jaren zal melden bij de nationale ploegen van de wereldtop. De Belgische meisjes spelen in poule B tegen Servië, Argentinië en Cuba.

www.volleybelgium.be


KV Kortrijk

Door corona was het voorbije seizoen er eentje om snel te vergeten voor de supporters van KV Kortrijk. Maar straks kunnen zij er weer bij zijn! Trouwe abonnees worden beloond als ze hun team opnieuw aanmoedigen. Zij kunnen kiezen voor een storting van € 19 van de abonnementsprijs voor leuke initiatieven in en om het stadion of voor consumpties op het eigen digitale abonnement. Goed om weten: de toegangs- en abonnementsprijzen blijven ongewijzigd en zijn zowat de laagste van alle eersteklassers.

www.kvk.be