Tijd voor een uitstapje

Kortrijk biedt heel wat leuke gezinsactiviteiten aan tijdens de zomer. Wij plukken er enkele uit.

Minigolf         Wild Spelen         Bootje Varen         Publieke BBQ         Terrasje doen        


Minigolf

Het minigolfterrein in het Astridpark is een klassieker. In juli en augustus kan je er elke dag, inclusief zon- en feestdagen, een balletje slaan tussen 14 en 19 uur. Reserveren is aangeraden. Dat kan online of via de minigolflijn: 0485 82 94 43. Met dank aan de enthousiaste medewerkers van Wijkteam Noord!

www.kortrijk.be/wijkteams/minigolf-overleie


Wild spelen

Wildebras stimuleert kinderen om buiten te spelen. Deze zomer doen ze dat elke vrijdag en zaterdag in de Wildernis, een avontuurlijke bouwspeelplaats op het schiereilandje van het Van Raemdonckpark. Verder ontdek je met de Wildebrasschatkaart 160 buitenspeelplekjes in Kortrijk en omstreken. Verder bouwt Wildebras 6 coole kampen: Zwarte Reke in Heule, Rode Paard in Bellegem, Kortrijk Weide, De Venning en Olmenlaan en Dokter Lauwersstraat in Kortrijk.

www.wildebras.org


Bootje varen

Wil je Kortrijk vanuit een andere hoek bekijken? Huur dan een motorboot bij De Keper of Red Ahoi en vaar langs de boorden van de Leie. Wie zich liever laat rondvaren kan terecht bij DJ Joeri. Een jubilee, een trouwfeest, een origineel cadeau en zelfs watersport: met DJ Joeri kan het allemaal. Meer info over de boottochten vind je op de website van Toerisme Kortrijk. Je doet er ook inspiratie op voor andere activiteiten.

www.toerismekortrijk.be/zien-en-doen


Publieke BBQ

Geen Vlaamse zomer zonder barbecue. Heb je thuis onvoldoende plaats om coronaveilig te barbecueën? Maak dan gebruik van de openbare barbecuetoestellen in het Begijnhofpark, De Warande of aan Hoeve Van Clé in Marke. En misschien wel de spectaculairste plaats van allemaal: de vuurplaats op Kortrijk Weide. Voorwaarden online.

www.kortrijk.be/barbecue


Terrasje doen

Heb je na het minigolfen, bootje varen, buiten spelen, wandelen, fietsen … nood aan een verfrissend drankje en/of een hapje? Kortrijk en deelgemeenten hebben de zaligste terrassen om even op adem te komen. In het stadscentrum, langs de Leieboorden of tussen de velden. Elke dag iets anders!