Tijd voor cultuur

Heel wat culturele organisaties hebben meer dan een jaar gewacht op dit moment. Eindelijk mogen hun deuren opnieuw open. De meest ongeduldige van allemaal? Schouwburg Kortrijk.

Schouwburgland         Schepsels van Academie Kortrijk         Openluchtcinema BK 6         Tuinesië         Ademrood         Paradise        


Schouwburgland

Onze schouwburg is 100 jaar oud en organiseert daarom een warme cultuurtrip doorheen het gebouw. Kleine groepen worden coronaveilig op sleeptouw genomen door een ervaren gids. Geen klassieke gidsbeurt, maar dans, theater, muziek en visuele hoogstandjes gebald in een trip van 45 à 60 minuten. Schouwburgland loopt van 28 augustus tot 12 september en is toegankelijk voor mensen met een rolwagen.

www.schouwburgkortrijk.be


Paradise

Van 26 juni tot 24 oktober 2021 vindt de tweede triënnale van Kortrijk plaats. In het internationale kunstproject Paradise staat de utopische droom van het paradijs centraal, met een waaier aan interpretaties van dat concept. Het project put inspiratie uit onze tijdsgeest. Het is een reactie op onze huidige leefwereld, die soms mijlenver verwijderd lijkt van een hoopvolle, positieve en utopische omgeving.

www.paradisekortrijk.be


Schepsels van Academie Kortrijk

Over de stadsgrenzen heen creëerden maar liefst 1.211 leerlingen van Academie Kortrijk samen 9 ‘schepsels’. Vreemde wezens uit textiel met uitgerekte ledematen. Je vindt ze op 9 spots in Kortrijk en omgeving, waaronder de Houtmarkt, ‘t Plein, Groeningeheem, Budabeach, OC Troubadour, OC Marke en De Warande. Raak ze aan, verleg hun armen, vervorm hun benen, neem een selfie en scoor gegarandeerd likes op Instagram. Te bewonderen tot 19 september.

www.kortrijk.be/academie


Openluchtcinema BK 6

Kunstencentrum BUDA en Stad Kortrijk presenteren ook dit jaar een reeks openluchtfilms in het prachtige en feeërieke kader van Broelkaai 6. Van eind juli tot eind augustus is deze verrassende tuin op zaterdag en zondag dé uitgelezen plek om met een kwaliteitsfilm van het weekend te genieten. Het programma varieert van musical over animatie tot horror en het publiek bepaalt een paar keer mee welke film op de affiche staat.

www.budakortrijk.be


Tuinesië

DURF2030, Avansa Mid- en Zuidwest, Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA nodigen je uit voor gesprekken in de zomerse setting van de tuin van Broelkaai 6.


Ademrood

Hedendaagse kunst, dans en berbertextielen vormen op het eerste zicht een merkwaardige combinatie. Toch zijn ze het vertrekpunt van Ademrood, de nieuwste expo van choreografe Pé Vermeersch in samenwerking met onder andere Coup de Foudre, Bart Vandevijvere en Linda Vinck. Van 14 tot 29 augustus in Salon Radical. Toegang is gratis, vooraf reserveren verplicht. Op 18 september zal het dansgedeelte eenmalig live opgevoerd worden.

radicalhearts.be