Praktisch

Parkeren

Op P Schouwburg, P Veemarkt, P Broeltorens en P Haven mag je lang parkeren. Op P Schouwburg kan je je wagen zelfs 24 uur op 24 ophalen. Op P Broeltorens parkeer je voor 4€ voor ganse dag en op P haven betaal je slechts 2,50€. Wil je gratis parkeren? Dan biedt Park+Ride vanaf Hoog-Kortrijk of Park+Bike vanaf P Wembley een uitkomst. Op de Shop&Go plaatsen in het centrum parkeer je gratis een half uur voor een snelle boodschap.

Ga naar de website van parkeerbedrijf Parko

Fietsstallingen / Fiets opladen

Je kan uiteraard ook steeds met de fiets afzakken naar het stadscentrum. Zoek je een (overdekte) plaats om je tweewieler veilig te stallen? Neem dan een kijkje op www.parko.be/bezoeken en ga bij het luik ‘fietsstallingen’ op zoek naar de voor jou meest geschikte fietsstalling. Ook op de verdieping -2 van het shoppingcentrum K in Kortrijk kan je je fiets veilig achterlaten. Via een speciale fietslift in de Sint-Jansstraat kom je in een ondergrondse fietsparking voor zo’n 250 fietsen. De accu van je elektrische fiets opladen kan via de oplaadpalen van Blue Corner op de Graanmarkt.

Openbare toiletten

Ben je met kleine kinderen op stap of moet je zelf hoognodig? Dan kan je terecht in de openbare toiletten van het stadhuis (Grote Markt 54) of Toerisme Kortrijk (Begijnhofpark).

Toegankelijkheid

De stad zet sterk in op toegankelijkheid. Personen met een beperking parkeren gratis als ze over een geldige parkeerkaart beschikken. Er zijn ook voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking. Tijdens bepaalde zomerevenementen gelden ook bijzondere maatregelen voor minder valide personen. Zo kan je er dan onder meer gebruik maken van een mindervalidenpodium, rolstoelzone en ringleiding. Er is dan ook een toegankelijkheidssteward aanwezig. Informatie over zomerevenementen die extra ondersteuning krijgen, vind je bij de informatie  over die evenementen op de website van Zomer in Kortrijk. Ook vzw De Stroom die de toegankelijkheid organiseert, biedt op zijn website  hierover informatie  aan.

Ga naar het overzicht van Zomer in Kortrijk

Ga naar de website van De Stroom