Nieuws - meest recent

24/07

Ontdek het eindresultaat van de Urban Waves-samenwerking tussen het Lettertype Collectief en kunstenaar Bram Terryn.

Na vier weken speelplezier nemen onze animatoren ook eens een weekje vakantie om hun batterijen terug op te laden. Daarom is er volgende week 31 juli tot en met 6 augustus geen speelpleinwerking. Wij verwelkomen jullie graag terug op 7 augustus voor nog eens vier weken Wasper.

Ook graag nog even meegeven:

15 augustus is er geen speelpleinwerking (feestdag)

Voor de kinderen van de lagere school die willen is er op 28, 29 en 30 augustus een driedaagse.

sluitingsweek Wasper

Maak kennis met de wijzigingen van openingsuren van het Sociaal Huis en OCMW in juli en augustus. Hou ook rekening met de volgende sluitingsdagen: 11 en 21 juli en 14 en 15 augustus.

Op vrijdag 18 augustus tekent Kortrijk Koerse voor de 82e keer present. Het volkse wielerfeest begint om 15 uur met de opening van het Kortrijk Koerse Café op de Grote Markt.

19/08

Op zaterdag 19 augustus 2017 is het weer feest op Overleie @Sint-Amandsplein! Een dag waar je kan genieten van Kortrijk KinderKoerse, een bingo met tal van mooie prijzen, een muzikaal feest met schitterende bands en dj’s, lekkere drankjes, foodstands en een licht/vuurspektakel. Aansluitend is er een afterparty in Jardin Bohémien. Kortom een dag vol amusement voor jong en oud!

In de Lampestraat, tussen kruispunt Smokkelpotstraat, Sint-Anna, Marksestraat en Busschaertstraat, willen we het rijcomfort verbeteren. Om dit te realiseren passen we uitwijkstroken aan zodat wagens elkaar makkelijker kunnen kruisen en worden de bermen waar nodig verstevigd.

Deze werken starten op 8 augustus 2017 en eindigen op 1 september 2017. Deze timing is onder voorbehoud van gunstige weers- en andere onvoorziene omstandigheden.

Hinder

29/07

Jeugdorkest GMO (Giovani Musicisti Ossolani) is op doorreis en wou graag een openluchtconcert brengen in Kortrijk. Dit leuke initiatief konden we niet afslaan. Geniet met ons mee vanaf 29 juli om 16 uur op de Grote Markt.

Momenteel kijken we binnen de buitenschoolse kinderopvang uit naar (m/v) assistent kinderbegeleiders buitenschoolse kinderopvang - niveau D1-3 - 0.50 VTE voor opdrachten bepaalde duur of vervangingsopdrachten.

SPEK daagt 25 jongeren uit om hun ondernemersvaardigheden te ontdekken en aan te scherpen tijdens een bootcamp ondernemen 3.0, ergens in Vlaanderen (we vertrekken vanuit Kortrijk).
Ondernemen 3.0 gaat over innovatie, over oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen, over samenwerken en netwerken over sectoren heen, over sociaal engagement…
Workshops en challenges rond brainstormen, ideeën genereren, het business model canvas en businessplannen komen aan bod onder het motto ‘Work hard, play harder’.
Je ontmoet 24 gelijkgestemde zielen met wie je aan teamcrafting gaat doen. De laatste dag moet je je dan bewijzen want dan breng je je ‘Pitch for your life’.

De groene dingen die je momenteel op de Leie ziet bovendrijven, zijn algen die door het warme weer, het gebrek aan vers water (regenwater) geweldig zijn toegenomen in aantal. In de volksmond spreekt men van 'de bloei van het water'. Dit is een jaarlijks weerkerend fenomeen, maar dit jaar is het zeer uitgesproken. Op zich zijn de algen niet schadelijk. Het aantal algen zal spoedig terug afnemen.

1 reacties