Nieuws - meest recent

16/04

Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens SINKSEN18, op zondag 20 en maandag 21 mei, een rommelmarkt georganiseerd in het Kortrijkse stadscentrum. De verkoop gaat van start op maandag 16 april (de maandag na de paasvakantie) om 19u. Hou deze website in de gaten voor meer nieuws.

 

06/03

NEEM DEEL AAN DE SINKSEN STRAATPARADE/ infomoment

Bolwerk, Passerelle en stad Kortrijk organiseren tijdens Sinksen een tweede editie van de Swingende Sinksen straatparade. De organisatoren vonden hun inspiratie in het Sunlog-festival in Cebu City (Filippijnen) afgelopen januari.

De straatparade gaat dit jaar door op zaterdag 19 mei. De parade slingert zich met een grote kleurrijke choreografie door de binnenstad en eindigt in stijl aan de Leieboorden.

Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, adviseert de Vlaamse Milieumaatschappij op bepaalde dagen de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit.

Als zelfstandige ondernemer ben je gewoon om kansen met beide handen te grijpen. Zowel zakelijk als privé. Dit geldt zeker bij het overlaten en overnemen van een zaak of praktijk én bij jouw toekomstplanning. Hier dien je op tijd het heft in eigen handen te nemen! Daardoor voorkom je onprettige verrassingen achteraf. Zowel bij het overlaten of overnemen van een zaak als bij jouw eindeloopbaan, zijn er veel zaken die je zélf of samen met jouw ondernemersadviseur zal moeten regelen. In de maand mei organiseren UNIZO in samenwerking met partnerorganisaties adviesmarkten "Ondernemers op een Kruispunt" in de verschillende provincies. Je ontmoet er meer dan 30 praktijkexperts en kan bij hen te rade gaan voor het inwinnen van individueel en deskundig advies over verschillende kantelmomenten van uw ondernemerscarrière.

De aannemer start op maandagnacht 26 februari met het verwijderen van de damplanken. De veiligheidsregels van Infrabel laten het werken naast een spoor in dienst niet toe. De werken moeten dus met een buitendienststelling van de treinen worden uitgevoerd. Dat kan enkel ’s nachts verkregen worden.
Hierdoor zal er van maandag 26 tot woensdag 28 februari nachtlawaai zijn tussen 22u en 6u.

De Watergroep legt nog tot eind maart een watertoevoerleiding aan in de Burgemeester Felix de Bethunelaan. De straat is daardoor volledig afgesloten, met uitzondering van de rotonde halfweg. Vanaf 26 februari werkt de Watergroep gedurende anderhalve week ook in de Marksesteenweg ter hoogte van de Graaf Karel de Goedelaan.

1 reacties

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, vernieuwt van 26 februari tot 10 maart 2018 de sporen ter hoogte van de spoorwegovergang in de Kortrijksestraat. Tijdens deze werken is de spoorwegovergang afgesloten. Deze werken kunnen omwille van veiligheidsredenen niet langer uitgesteld worden, zo meldt Infrabel.

De stad Kortrijk is gestart met de procedure om de buurtweg nr.32 in de omgeving van Kortrijk Weide gedeeltelijk af te schaffen en gedeeltelijk te verleggen. Deze buurtweg is doorheen de tijd grotendeels ontoegankelijk en onzichtbaar geworden. De buurtweg liep vroeger vanaf de Graaf Karel de Goedelaan over het gebied Kortrijk Weide, tot aan de rotonde Blekersstraat, en verder door in de Blekersstraat. Daarna buigt de buurtweg af naar het zuiden tot aan de Burgemeester Nolfstraat.

Stad Kortrijk pakte eerder al uit met een ambitieus energieplan. Daarmee wil de stad al haar gebouwen energieneutraal maken op 15 jaar. Het energieplan wordt gefinancierd met een rollend fonds van 1 miljoen euro. Alle opbrengsten uit energiebesparingen vloeien rechtstreeks terug naar het energiefonds. Nu gaat de stad een stapje verder en wil ze ook haar inwoners de kans geven om mee te stappen in het groene verhaal. Niet via de klassieke weg van een coöperatie, maar door rechtstreeks een zonnepaneel te verhuren.

1 reacties
PV-paneel

In de week van 26/02/2018 is het kruispunt Vlaskaai-Doornstraat volledig afgesloten voor verkeer door werken aan de borduur van de fietsdoorsteek. Fietsers die vanuit de Doornstraat het fietspad in de Vlaskaai oprijden, merkten dat de boordstenen te hoog liggen. Dit is zeer onveilig en oncomfortabel voor fietsers. De stad besliste dan ook om deze boordstenen te verlagen.