Nieuws - meest recent

21/11

Wil jij dit jaar ook een leuke verrassing krijgen van de goedheiligman?
Knutsel dan je eigen papieren schoentje in elkaar en geef het af in de bib.

De werken voor het Stationsproject zijn gestart. We bereiden momenteel de bouw van de fiets- en bustunnel voor in de Zandstraat. We willen u op de hoogte brengen van 4 belangrijke momenten.

Vanaf maandag 27 november 2017 tot 15 maart 2018 voert de Watergroep nutswerken uit in de Condédreef en de Burgemeester Felix de Bethunelaan

25/11

Het Preshoekbos is het stadsrandbos tussen Kortrijk en Menen. Dit bos moet op termijn 250 hectare worden. Het wordt een groene long waar iedereen kan komen wandelen, spelen en genieten van de rust. Maar eerst moet er geplant worden! Op zaterdag 25 november planten we zo’n 19.000 bomen of 8 ha aan langs de Klarenhoek in Marke.

De firma Deneckere uit de Oudenaardsesteenweg plaatst op 24 november een grote kerstboom voor hun zaak in de Oudenaardsesteenweg. Hierdoor is er op 24 november tussen 8.30u en 11.30u geen verkeer mogelijk in de Oudenaardsesteenweg tussen de H.Verriestlaan en de Elfde Julilaan.

Op woensdag 29 november 2017 sluit de firma Verstaete uit Jabbeke de Broelbrug af voor alle verkeer. Dat is nodig om de jaarlijkse kerstverlichting te kunnen ophangen.

Infrabel voert van 27 november tot 8 december 2017 onderhoudswerken uit aan de spoorwegbrug in de Meensesteenweg in Kortrijk.

Infrabel voert van 27 november tot 22 december 2017 onderhoudswerken uit aan twee spoorwegbruggen in de Marksesteenweg in Kortrijk.

Sinds maart 2017 voeren de nutsmaatschappijen en de stad nuts- en trottoirwerken uit in de Doorniksewijk. Deze werken duren nog tot eind februari 2018. De bewoners en handelaars van de Doorniksewijk ervaarden de voorbije maanden heel wat hinder. Bovendien geldt er tijdelijk éénrichtingsverkeer en zijn er minder parkeerplaatsen in de straat. Voor de handelaars zijn deze werken een zware dobber. Het stadsbestuur wil daarom graag iets extra doen.

Eind september 2017 plaatste het stadsbestuur een vaste fietstelpaal in de Budastraat. Sinds maandag test de stad nu ook de mobiele fietsteller uit. Met deze teller wil de stad nagaan hoeveel fietsers er rijden in vergelijking met het aantal wagens én de fietsinvesteringen nog gerichter doorvoeren. Deze teller staat nu in de Heulsestraat, tussen de Bissegemsestraat en de Meensesteenweg. Dit een interessante locatie omdat de Heulsestraat recent is ingericht als fietsstraat. Tijdens de testperiode van 1 maand test de stad het onderhoudsaspect en de verwerking van de cijfergegevens. Vanaf de lente 2018 wordt de teller effectief ingezet op verschillende locaties om zo een meetnet voor fietsers te realiseren.