Winter in Kortrijk praktisch

Parkeren

P+B/P+R Wembley biedt gratis plaats voor wie met de wagen naar Kortrijk komt en met de fiets of bus verder wil. Ook op P+R Hoog-Kortrijk parkeer je gratis. Een bus van De Lijn brengt je om het half uur gratis naar het centrum en terug. In de ondergrondse parkeerterreinen P Schouwburg, P Veemarkt, P Budabrug, P Broeltorens, P K in Kortrijk en P Houtmarkt parkeer je het eerste uur gratis. Op P Haven, op wandelafstand van het centrum, parkeer je een hele dag voor slechts € 2,50.

Lions Club Kortrijk Mercurius pakt voor de tweede keer uit met het initiatief “Parkeer eronder en help mensen erboven”. Wie op zaterdag 23 december ondergronds parkeert in Kortrijk steunt inwoners die het moeilijker hebben. Parko, de handelaars van Shop in Kortrijk, KBC en Lions Club Kortrijk Mercurius schenken namelijk per inrit telkens elk 1 euro aan een Kortrijks goed doel.

Bezoek de website van Parko

Gratis bussen

Op zondag 10 en 17 december kan je gratis pendelen met de bus tussen Kortrijk en de deelgemeenten. Ook op zondag 7 januari kan je gratis naar de nieuwjaarsdrink met de bus. 

Lees meer over de bussen naar de nieuwjaarsdrink

Bewaakte fietsstalling

Je vindt een fietsenstalling naast de ingang van P Budabrug. De stalling is opgesplitst in twee zones. Het eerste deel is gratis en publiek toegankelijk tussen 6 uur 's morgens en 2 uur 's nachts, de tweede zone is voorbehouden voor abonnees (24u/24u). In de publieke stalling kunnen 72 fietsen terecht. Er zijn ook speciale plaatsen voor bakfietsen voorzien. In de zone voor abonnees kunnen 70 fietsen staan. Wie met de fiets komt, vindt ook een bewaakte en gratis fietsparking voor 450 fietsen onder K in Kortrijk. Je neemt de ingang via de fietslift in de Sint-Jansstraat.

Buebike

Blue-bike biedt op zondag 17 december de 2de rit gratis aan, ideaal om samen naar Winter in Kortrijk te fietsen.
Met elke Blue-bikekaart kan je immers 2 Blue-bikefietsen tegelijkertijd ontlenen, elke 2de rit is dan dus volledig gratis gedurende 24 uur.

Veilig van oud naar nieuw met de taxi

Wie van plan is om er eens goed in te vliegen tijdens oudejaarsnacht, doet best een beroep op een 'bob' of een taxi, om zich veilig naar huis te laten brengen. Een taxi boek je bij voorkeur vooraf, want tijdens de overgang van oud naar nieuw kunnen
de wachttijden behoorlijk oplopen. Tijdens de eindejaarsperiode staan de Kortrijkse taxi’s paraat om de feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. De vergunde taxi’s herken je aan het unieke paarse licht. Op www.kortrijk.be/taxi
vind je een lijst met alle vergunde taxi’s en de service en extraatjes die zij bieden, zoals aangepast voor minder mobiele personen, de mogelijkheid om te betalen met een bankkaart, het aantal beschikbare zitplaatsen,….

Lees meer over de Kortrijkse taxi's

Maandagmarkt

De standhouders van de maandagmarkt verhuizen op 4, 11, 18 december en 8 januari naar de Veemarkt en de parking in de Groeningelaan. Je kan er tijdens die periode niet alleen je boodschappen doen, maar ook prijzen winnen.

Lees meer over de actie van de maandagmarkt

Zie ook