Warm je op aan de Winterwandeling

Nadat heel wat Kortrijkzanen de voorbije zomer genoten van de zomerbarfietsroute, pakt de stad nu uit met een winterwandeling. Tijdens deze ontdekkingstocht kan je op verschillende plaatsen in de binnenstad de gezellige wintersfeer opsnuiven.

Je start deze wandeling waar je wil en krijgt onderweg heel wat mogelijkheden tot aangename pauzes. Zo pakken talrijke cafés uit met knusse winterterrassen of creëren ze een speciale locatie voor zalige avonden. Het feeëriek kerstdorp op het Schouwburgplein verrast met heerlijke hapjes, drankjes en geschenken. De jongste pagadders leven zich uit de op kinderkerstfoor en kunnen zich wagen aan een schaatsbeurt op de ijspiste, gelegen op de Grote Markt.

Wie de benen even wil laten rusten, kan zich vanaf de Graanmarkt in een winterkoets door de binnenstad laten loodsen. Bij de mARCt de Triomphe, op de Veemarkt, kan je het goede doel steunen. Onder een dekentje genieten van rustige muziek en sfeervolle kerstverlichting is  mogelijk tijdens Plaid Time op het Jozef Vandaleplein. Cultuurfanaten vergapen zich dan weer aan de vitrines van de 10 leegstaande winkelpanden van het project ‘Mag het wat meer zijn’.

Evenementen

Bovendien vinden er, op verschillende dagen, heel wat evenementen plaats. Denk maar aan de Glow Trail, Circus Pipo (op het Nelson Mandelaplein, Kortrijk Weide), de opening van Winter in Kortrijk, de vijf winterse sneukelroutes (in samenwerking met VIZIT), Kortrijk Feeëriek, het vuurwerk aan de fietsersbrug van Buda Beach, de koopzondagen (met ook de eerste soldenzondag), ….

Haal een gratis wandelplan in het stadhuis of Toerisme Kortrijk vanaf 29 november. 

Download het wandelplan