Sprookjesachtig Begijnhof

15 december 201829 december 2018

Laat je onderdompelen in de sprookjesachtige sfeer van dit stukje werelderfgoed. Na een wandeling door de versierde straatjes kan je verpozen bij koffie en een stukje taart in het Huis van de Grootjuffrouw.

Tijdens Winter in Kortrijk kan je in het Begijnhof terecht voor verschillende gratis, muzikale optredens op 15, 16, 22 en 29 december.

Historische Kerststal in Kortrijks begijnhof

Tijdens deze Kerstperiode is de historische kerststal in de begijnhofkapel zeker een ommetje waard. De stal dateert van eind van de 19de eeuw (vermoedelijk tussen 1895 en 1900). De beelden zijn een halve meter hoog en komen uit Beieren (Duitsland). In 1993 werden stal en beelden teruggevonden in de sacristiekapel. Jozef en Maria in een jutezak. Na meer dan 100 jaar zagen ze weer het licht. Toen in 1993 de aanzet om het begijnhof voor de toekomst te bewaren. Het begin van een lang restauratieproces.

Momenteel wordt de kerststal ieder jaar met fijne hand en grote zorg opgezet door Hubert Vromant, huisbewaarder en jarenlang de herder voor het laatste begijntje Marcella Pattyn.

Concerten

22 december 2018

Jasmien Aernout om 19.30 uur in de Sint-Annazaal. 
In kleine maar onverdunde liedjes beschrijft Jasmien haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Ze vertelt verhalen en weetjes. Bewust en bescheiden maar met een hoek af. 

 

29 december 2018

Alexander Makay om 19.30 uur in de Sint-Annazaal.  
Alexander is een Brugs gitarist met Hongaarse roots. Hij kiest resoluut voor een steeds verdergaande uitdieping van muzikale stijlen waardoor zijn repertoire uitgegroeid is tot een breed gamma, van middeleeuwse muziek tot hedendaagse werken. Dat bracht Alexander ertoe eigen transcripties te maken van muziek van onder meer Bach, Chopin en Wagner.  

Inkom gratis

Bezoek de website van het Begijnhof

Huis van de Grootjuffrouw Begijnhof