Sprookjesachtig Begijnhof

15 december 201829 december 2018

Laat je onderdompelen in de sprookjesachtige sfeer van dit stukje werelderfgoed. Na een wandeling door de versierde straatjes kan je verpozen bij koffie en een stukje taart in het Huis van de Grootjuffrouw.

Tijdens Winter in Kortrijk kan je in het Begijnhof terecht voor verschillende gratis, muzikale optredens op 15, 16, 22 en 29 december.

Historische Kerststal in Kortrijks begijnhof

Tijdens deze Kerstperiode is de historische kerststal in de begijnhofkapel zeker een ommetje waard. De stal dateert van eind van de 19de eeuw (vermoedelijk tussen 1895 en 1900). De beelden zijn een halve meter hoog en komen uit Beieren (Duitsland). In 1993 werden stal en beelden teruggevonden in de sacristiekapel. Jozef en Maria in een jutezak. Na meer dan 100 jaar zagen ze weer het licht. Toen in 1993 de aanzet om het begijnhof voor de toekomst te bewaren. Het begin van een lang restauratieproces.

Momenteel wordt de kerststal ieder jaar met fijne hand en grote zorg opgezet door Hubert Vromant, huisbewaarder en jarenlang de herder voor het laatste begijntje Marcella Pattyn.

Concerten

Pro Ecclesia

Het gemengd vierstemmig koor brengt vergeten pareltjes en ijzersterke klassiekers.
Inkom gratis
Begijnhofkapel 18u, zaterdag 15 december

Kwartet Rondo

De menselijke stem als mooiste instrument, wordt ondersteund door piano, gitaar en een trompet, die de vreugde van Kerstmis de lucht inblaast. Rondo, een kwartet met de menselijke stem als mooiste instrument, ondersteund door piano, gitaar en een trompet, die de vreugde van Kerstmis de lucht inblaast. Daar bovenop een mooi kinderstemmetje. Het ensemble RONDO telt 4 muzikanten en is al meer dan 35 jaar actief.

De bezetting bestaat uit : -Miguele Traest : zang -Bart Feys : piano -Piet Cottenier : gitaar en -Peter Santy : trompet, gastzangeresje : Norah Vandenboghaerde

inkom gratis
Begijnhofkapel 18u, zondag 16 december

Bezoek de website van het Begijnhof

Huis van de Grootjuffrouw Begijnhof