Geschenkenbeurs Oxfam-Wereldwinkel

06 december 201809 december 2018

Van 6 tot 9 december kan je in de Budafabriek originele eindejaarscadeautjes vinden op de geschenkenbeurs van Oxfam-Wereldwinkel. Koffie, wijnen, textiel, ecologisch leder, juwelen, schrijfwaren, boeken, kaarsen, decoratie, kinderartikelen... Je vindt er een ruim aanbod aan eerlijke en kwaliteitsvolle eindejaarsgeschenken. Cadeaus voor elk budget en in elke stijl. Er zijn ook degustaties met (h)eerlijke Oxfam-producten. 

Duurzaam ondernemen

Studenten van de Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling zetten op donderdagavond de troeven van verschillende ondernemingen (de Lochting, Imog, Deknudt Mirror Works, Vanheede en Warnez) op vlak van duurzaam ondernemen in de kijker. Het Frans-Belgische duo Picking Combo en DJ Desperado zorgen voor muziek. 

Lieve Blancquaert

Op vrijdag 7 december  om 19.30 uur ontvangt de Oxfam-Wereldwinkel in Kortrijk de fotografe en journalist Lieve Blancquaert op de Geschenkenbeurs in de Budafabriek. Lieve reisde al meerdere malen de wereld rond, telkens met een andere missie. In haar laatste tv-programma en boek ‘Last Days’ toont ze Vlaanderen hoe de wereld afscheid neemt van haar geliefden. Met dit laatste deel sluit ze de trilogie over de grote levensgebeurtenissen – de geboorte, de liefde en de dood – af. Lieve neemt je op de geschenkenbeurs mee doorheen de verhalen die ze hoorde en de gebeurtenissen die ze beleefde tijdens het maken van de reportage ‘Last Days’. Koop snel je tickets in de Oxfam-Wereldwinkel (Groeningelaan 12 in Kortrijk) of mail naar kortrijk@oww.be om jouw plek te reserveren. Tickets in voorverkoop kosten €5 per stuk. Voor tickets aan de deur betaal je €6. 

Workshops en modeshow

Op zaterdagnamiddag 8 december kan je deelnemen aan workshops door KortRijk aan Culturen (KRAC). Schrijf je in voor een chocoladeproeverij, een sessie salsa, percussie of Nigeriaanse dans. Leer hoe je een henna-tattoo kan zetten of hoe je een Afrikaanse hoofddoek knoopt. Een multiculturele modeshow sluit de avond af.

Vrijwilligers in de bloemetjes

Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11, zet op zondagvoormiddag 9 december de vrijwilligers die actief zijn binnen de noord-zuidsector in de bloemetjes. Kortrijks schepen voor Noord-Zuid vertelt aansluitend over de zuidprojecten die dit jaar een subsidie ontvingen vanuit Stad Kortrijk

Bezoek de wereldwinkel op Facebook