Nieuws - meest recent

01/12

Kom deze maand koffie, thee en warme gepimpte chocomelk drinken in onze winterchalet en steun de Warmste Week!

16/12

Op de Veemarkt start vanaf zaterdag 16 december MarcT de Triomphe. Onder de Arc de Triomphe worden net als andere jaren geschenken gedoneerd voor wie pakjes kopen in deze eindejaarsperiode minder evident is. Maar MarcT de Triomphe is ook de verzamelplek voor wie in Kortrijk iets wil doen rond de Warmste Week.

De Steenstraat is afgesloten voor het doorgaand verkeer op 14 en 15 december.

Op 21 maart kan je in de avond als Kortrijks ondernemer komen luisteren naar Daphne Gaudens. Daphne is gebeten door de online marketing microbe en kent de sociale mediakanalen als geen ander. Ze toont heel concreet en aan de hand van voorbeelden hoe je jouw Facebookpagina opzet en uitdagend levendig houdt voor je toekomstige Facebookambassadeurs.

Op 21 maart kan je in de voormiddag als Kortrijks ondernemer komen luisteren naar Kurt Ostyn. Kurt gelooft in de toekomst van 'Local Heroes': handelszaken of ondernemers die binnen hun domein op een onderscheidende manier succesvol zijn. Met herkenbare voorbeelden en recepten loodst hij jou door de 7 fundamenten van zijn ‘local hero’-marketingstrategie. Word jij ook een Local Hero?

De zevende West-Vlaamse groepsaankoop voor groene stroom en voor aardgas is geopend. Schrijf je snel in op www.samengaanwegroener.be. Na de veiling (begin februari 2018) ontvang je volledig vrijblijvend een prijsvoorstel.

Het politiereglement (politieverordening) bepaalt dat elke burger verplicht is de stoep voor zijn eigen woning ijs- en sneeuwvrij te houden. In een appartementsgebouw of studentenhuis maak je hierover dus het afspraken met de medebewoners. De stoep moet over minimum één meter breedte volledig ijs- en sneeuwvrij zijn. Maak je je stoep niet sneeuw- of ijsvrij, dan riskeer je een gemeentelijke administratieve boete (G.A.S.-boete) die kan oplopen tot 350 euro.

2 reacties
20/12

Op deze avond houden we de officiële proclamatie van de afgestudeerde leerlingen uit Lagere graad 4, Middelbare graad 3 en Hogere graad 3 in de richtingen muziek, woord en dans.

De proclamatie wordt feestelijk omlijst door een concert met laureaten uit de hogere graag 3, begeleid door Het Kortrijks Symfonisch Orkest.

Door de winterse weersomstandigheden op 11 en 12 december zijn er enkele wijzigingen aan de normale planning voor huisvuil- en groenophaling en groenkar. Op dinsdag 12 december is er uitzonderlijk geen groenkar in Kooigem. Op woensdag 13 december is er uitzonderlijk geen ophaling van groenafval aan huis. Op woensdag 13 december halen de vuilnisophalers het huisvuil op in straten waar dat vandaag en gisteren, door de barre weersomstandigheden, uit veiligheid niet kon.

Bedankt voor jouw begrip voor deze uitzonderlijke wijzigingen. 

(foto in nieuwsoverzicht: Gie en ik)

1 reacties

Van woensdag 13 tot vrijdag 15 december is er enkel verkeer mogelijk in de Koning Leopold I-straat via de Burgemeester Nolfstraat.