Music for life

Mensen die zich belangeloos inzetten en zo het verschil maken in het leven van anderen, daar ligt de essentie van de Warmste Week. Op die manier zorgt iedereen écht voor iedereen. Je vindt een overzicht van de Kortrijkse initiatieven op www.dewarmsteweek.be als je zoekt op 8500. Zet jij zelf een actie op voor het goede doel? Laat het weten via communicatie@kortrijk.be. We zorgen voor extra promotie via onze communicatiekanalen. De Warmste Week vindt plaats van 18 tot 24 december, maar de acties beperken zich niet tot die periode.

Notitieblokken tvv het Kinderkankerfonds

Laura Cuypers is een jongedame van 19 jaar die sinds enkele jaren jaarlijks een actie op poten zet voor 'De warmste week'. Dit jaar verkoop ze notitieblokken (A5) ten voordele van het kinderkankerfonds. Ze weet heel goed hoe belangrijk die organisatie is want was vroeger zelf ziek.

1 notitieblokje kost slechts 4 euro.  Interesse? Mail lauracuypers1@hotmail.com of contacteer haar via Facebook.

______

Kerstkaartjes van Elien t.v.v. Halo vzw

Voor het goede doel Halo vzw verkoopt Elien Deroo uit Bissegem zelf ontworpen kerstkaartjes. Ze biedt vijf verschillende kaartjes die ze verkoopt aan €2/stuk. Op zaterdag 8 december vind je Elien in het Ring Shopping Kortrijk Noord.

_____

Onderond

Onderond is een 'typken apart' in de West-Vlaamse Hip Hop. Met eigenzinne beats, teksten en video’s steekt hij af en toe de kop op, om daarna weer een tijd te verdwijnen. Naar aanleiding van de warmste week brengt Onderond fysieke exemplaren uit van zijn Kerst EP, die normaal gezien beperkt ging blijven tot een digitale release. De EP bestaat uit 6 tracks, waarvan 2 herwerkingen van oudere nummers uit Onderonds oeuvre. Op 15 december speelt de rapper in het kader van deze release een exclusieve kerstshow in de vagant in Kortrijk met z’n vaste partner DJ 2KG Hoofdvlees.

De opbrengst van de CD gaat integraal naar KOMPAS in Kortrijk, een behandelingscentrum voor druggebruikers. De CD zal verkocht worden vanaf maandag 10 december, aan 5 euro per exemplaar.

Info via de Stroate

_____

Snoepzakjes voor VZW Ontrafel

Ook dit jaar weer een warme actie in het kader van Music for Life : Snoepzakjes voor VZW Ontrafel.

De opbrengst wordt geschonken aan het Hulpfonds van VZW Ontrafel.  Via dit hulpfonds wordt therapeutische begeleiding mogelijk gemaakt voor kinderen en jongeren waarvan het gezin het financieel niet breed heeft.

Een snoepzakje kost € 4.  Wie deze actie wilt steunen, geef maar een seintje!  Je vindt de snoepzakjes ook bij vzw Onrafel, Begijnhof 34, Kortrijk

______

Inpakken t.v.v. de Zonnebloemblaadjes

Wie een geschenkje wil laten inpakken, kan hiervoor tegen een vrijwillige bijdrage voor de Zonnebloemblaadjes terecht in K in Kortrijk op zaterdag 22 en zondag 23 december. Jullie maken er de kinderen met een beperking heel gelukkig mee. Het jaarlijks Zonnebloemblaadjeskamp is er voor hen één om nooit te vergeten!

_____

Stripverkoop voor Stijn

De openbare bibliotheek van Kortrijk steunt tijdens de Warmste Week het project vzw CO-LIVING ten voordele van vrijwilliger Stijn De Winter, die al vele jaren meehelpt bij het terugplaatsen van de stripcollectie.
Vzw Co-living wil een woonproject op maat realiseren waarbij mensen met een beperking, waaronder Stijn, de mogelijkheid krijgen samen te leven in een eigen woning, met reguliere en gespecialiseerde zorgondersteuning op maat.
Van 1 tem 22 december verkoopt de bib strips, kartonnen pop-up stripfiguren en gebreide mini-mutskes. Op 12, 15, 19 en 22 december kan je warme gepimpte chocomelk verkrijgen en de hele maand december schenken we ook de opbrengst van de koffie en thee-verkoop in 't Salon aan dit project.
meer info op http://co-living.be/.

Lees meer over deze actie

_____

Jasmien Aernout voor De Warmste Week

December is de maand bij uitstek om samen te komen rond de warme gitaar van Jasmien Aernout. Ten voordele van De Warmste Week brengt ze op vrijdagavond 7 december bij Malmo (koffie en conceptstore) haar verzamelde indrukken tijdens een onderhoudend West-Vlaams optreden. Met ouder en nieuw werk: meezingers, hartenpakkers en hartenbrekers.
Reserveer je plaatsje via info@malmokortrijk.be of in de winkel.
Tickets t.v.v. De Warmste Week: 10 euro

Lees hier meer over

_____

MIRAcurieuS

In de week van 12 december t.e.m. 20 december organiseert het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS een workshopfestival - MIRAcurieuS - ten voordele van ‘vzw Boven De Wolken’. Dit naar aanleiding van de Warmste Week. Een workshop babymassage, Shiatsu & voetreflexologie, een lezing door Manu Keirse, ... Het komt allemaal aan bod! Na elke workshop vragen wij een vrijwillige gift voor ons goed doel.

In Kortrijk organiseren wij een heleboel workshops op onze campus op het Nelson Mandelaplein 1.

Lees hier meer over

_____

Afterwork

Op vrijdagavond 14 december organiseert Jongerenatelier vzw een 'after work party' met een optreden van Les Tripes (Franse chanson). Eten vooraf hoeft niet want er  worden hapjes, soep en een braadworst verkocht.
De opbrengst wordt gebruikt voor de inrichting van onze nieuwe eetruimte en de buitenomgeving (terras, voetbal, basket, …) voor de jongeren.

Lees meer over deze actie

_____

Walk for lyme

Voor het vierde jaar op rij organiseren Marleen en Guido Deleu-Vanneste, samen met helpende handen van familie en vrienden, verschillende wandeltochten in het kader van de warmste week. Dit jaar maken ze op zaterdag 15 en zondag 16 december opnieuw gebruik van de gebouwen van het Jongerenatelier in de Pontforthoeve in Kortrijk (Sint- Anna). Hier starten er verschillende luswandelingen en kan je zelf combinaties maken. In de Pontforthoeve voorzien ze eten en drinken en een verwarmde zaal. Ook wie niet wandelt kan ons zodoende ter plekke komen steunen. 
Met de opbrengst betalen we mee aan een eerste wetenschappelijk onderzoek door Time For Lyme bekostigd en uitgevoerd door de Gentse Universiteit. Dit onderzoek kost ons nagenoeg €70.000 en dit is een hele dobber voor een niet-gesubsidieerde organisatie.

Lees hier meer over

_____

Spaghetti-avond in Boothuis

De jongeren uit Boothuis erwelkomen jullie graag op woensdag 19 december 2018 vanaf 18 uur in de Spinnerijkaai, Kortrijk. Een vers gemaakt bord spaghetti kost €8 Ze hopen met de opbrengst van deze avond via de Warmste Week de binnenlocatie wat te kunnen opknappen zodat boothuis voor iedereen een warme thuis kan blijven. Inschrijven voor de spaghetti-avond kan via mail naar hanne.berghman@kortrijk.be.

Vergeet zeker niet te vermelden met hoeveel personen je komt. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Lust je geen spaghetti of ben je niet zeker of je die avond vrij bent? Geen probleem. Die avond kan je ook gewoon een kijkje komen nemen in Boothuis. Buiten voorzien we warme chocomelk en verse wafelsHier hoef je niet voor in te schrijven.

_____

De warmste spaghettiavond

De bekende Engelenhoeve, een mini-pretpark voor kinderen en volwassenen met een beperking in Sint-Denijs verhuist naar Rollegem. Er moest een nieuwe locatie gezocht worden nadat de Hoeve uitbrandde in augustus 2017. De ouders van Robbe uit het zesde jaar Hotel van scholengroep Rhizo willen de hoeve uitbaten als eerbetoon aan hun onlangs overleden zoon Wouter. Hotelschool Rhizo wil de Engelenhoeve steunen op donderdagavond 20 december met een actie tijdens de Warmste Week: de warmste spaghettiavond. (spaghetti bolognese/veganese volwassene (9 euro) - spaghetti bolognese/veganese kind < 12 jaar (6 euro))

Schrijf nu in

_____

Kerstconcert conservatorium

Op vrijdagavond 21 december beleef je in het Conservatorium de 'Warmste Kerst' ooit. In het kader van de Warmste Week is er een kerstconcert met randanimatie. De jongste muzikanten van De Opmaatjes brengen samen met strijkorkest Bell'ArKo hartverwarmende liedjes. Daarna gaan enkele leerlingen als solist aan de slag, begeleid door het Kortrijks Symfonisch Orkest. Ook de dansafdeling en enkele klassen groepsmusiceren zijn van de partij. Je vindt er een levende jukebox, een kraampje met muzikale gadgets en lekkere, warme dranken.

De opbrengst gaat naar Mercy Ships Belgium.
Reserveer nu jouw plaatsje

_____

Wandelen en Fietsen teamJoostforFAS

Wandelen in groep : starten aan OC in Marke op 22 december om 22 uur met de bedoeling om na 70 km aan te komen in Puyenbroeck. Er worden een 7-tal bevoorradingen voorzien. Je hebt de mogelijkheid voor drie wandelingen. 
Fietsers vertrekken op 23 december om 12 uur aan het OC in Marke en rijden via een bepijlde omloop ook naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke, dit is ook een tocht van om en bij de 70 km, met één bevoorrading na 35km.
Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf nu door 15€ over te schrijven (met de code) op de rekening van teamjoostforFAS : BE48 3771 0323 6127

Lees hier meer over

_____

Veel meer activiteiten en acties!

Vind het overzicht van acties en activiteiten voor Music for Life of De Warmste Week via de website, zoek er op 8500.

Ga naar de website van De Warmste Week/Music for Life

 

Zie ook