MarcT de Triomphe

Wat?

De MarcT de Triomphe is een bijzondere kerstmarkt tijdens Winter in Kortrijk. Solidariteit staat er centraal. Midden op op de MarcT staat de ‘Arc de Triomphe’. Dat is een geefmonument dat je de voorbije twee jaar ook al op de kerstmarkt in Kortrijk kon vinden.

In de Arc de Triomphe kunnen bezoekers cadeautjes achterlaten. Die cadeautjes verdelen we dan over organisaties die werken voor kwetsbare mensen in de regio Kortrijk.
Rondom de Arc staan dit jaar zes chalets. Kortrijkse organisaties kunnen die gratis gebruiken om via acties en activiteiten geld in te zamelen voor een goed doel. Er is ook een foodtruck.

Het evenement staat als actie geregistreerd bij de Warmste Week van Studio Brussel en verwelkomt ook graag andere acties van de Warmste Week. Het wordt de warmste markt van de streek!

De MarcT wordt een bruisend evenement waar Kortrijkse organisaties, verenigingen of individuen actief aan meewerken.

Waarom?

Met de MarcT de Triomphe hebben we in kerstperiode extra aandacht voor mensen in onze stad die het moeilijk hebben. We wakkeren de aandacht aan voor mensen die in eenzaamheid leven. We doorbreken taboes hierover.
We steunen ook organisaties die werken voor kwetsbare mensen. We doen dat financieel met de opbrengst van de MarcT. De MarcT geeft die organisaties ook de kans om hun werking in de kijker te zetten.

Waar en wanneer?

De MarcT vindt op de Veemarkt plaats, op de ‘kop van de Veemarkt, vlak bij de hoofdingang van K in Kortrijk van zaterdag 16 tot en met zondag 24 december en telkens van 13 tot 20 uur.

Hoe meewerken aan de MarcT?

Je kan mee invulling geven aan de MarcT door je aan te melden via ons online formulier of via mail naar info@destuyverij.be.

Ga naar het online formulier

Wat kan je doen op de MarcT?

Het concept van de MarcT is opgebouwd rond verschillende thema’s.

Eerst en vooral is er de MarcT zelf. Je kan als vereniging of organisatie een chalet gebruiken om iets te verkopen of om een activiteit in te houden. Je hoeft geen standgeld betalen voor het gebruik van de chalets. Voorwaarde is dat de opbrengst van de verkoop naar een goed doel gaat.
Je moet een huisje niet de hele periode, negen dagen, gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ook beslissen om een chalet slechts één dag te gebruiken. Er zijn in totaal 6 chalets ter beschikking.

Ten tweede is er de mogelijkheid om als vereniging of organisatie iets te doen met voeding. Hiervoor staat een volledig ingerichte foodtruck ter beschikking.

Voor het project hebben we ook creatieve mensen nodig; om de Arc de Triomphe aan te kleden, de MarcT sfeervol in te richten, routes naar de MarcT aan te duiden,….

We zoeken ook muzikanten, muziekgroepjes, DJ’s die de MarcT muzikaal willen opluisteren.

Ten slotte is er ook het thema ‘ontmoeten’. Wil je een actie of activiteit doen op de MarcT, laat ons dan zeker iets weten!

Meld je aan vóór 1 december met jouw aanbod aan via ons online formulier of via info@destuyverij.be.

Ga naar het online formulier

Wat gebeurt er met de opbrengsten van de MarcT?

Als je meedoet met MarcT de Triomphe en jouw activiteit geld opbrengt, heb je verschillende opties voor de bestemming van die opbrengst:

  1. Je kan als organisatie meedoen met de pot en delen in de opbrengst. Iedere deelnemer aan de MarcT krijgt achteraf een gelijk deel van de pot.
  2. Je doet als organisatie niet mee met de pot, maar schenkt je opbrengst via de Warmste Week van Studio Brussel rechtstreeks aan een zelf gekozen goed doel.
  3. Je schenkt je opbrengst aan de pot van MarcT de triomphe, maar wil geen deel van de pot. Je schenkt dus je opbrengst weg aan Kortrijkse goede doelen die aan de MarcT deelnemen.

Als je als organisatie wil delen in de pot moet je als organisatie werken met/voor kwetsbare mensen.
Je kan je als organisatie opgeven om voor jouw doelgroep geschenken van onder de Arc in ontvangst te nemen.