Klink mee op het nieuwe jaar!

Samen een toost uitbrengen op het nieuwe jaar. Het is een traditie die wij graag in ere houden. Dit jaar doet Kortrijk het net iets anders. Op zondag 7 januari 2018 is iedereen welkom op het nieuwe Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide, en dus niet op de Grote Markt!

Het stadsbestuur doopte het plein op Kortrijk Weide om tot het Nelson Mandelaplein. Deze historische figuur bracht mensen samen uit alle generaties en culturen. Het stadsbestuur wil met deze plek hetzelfde bereiken. De nieuwjaarsdrink is meteen het uitgelezen moment om het plein officieel in te huldigen. Dat doet het stadsbestuur samen met alle inwoners op zondag 7 januari om 11.30 uur. Na een feestelijke vuurshow kan je drie uur lang langslopen voor een frisse pint, een warme glühwein, chocolademelk of frisdrank. Honger? De stad zorgt voor 3.000 gratis bakjes friet. 

Gratis bussen vanuit de deelgemeenten

De stad moedigt iedereen aan om met de fiets te komen. Je fiets stallen kan gratis in de stallingen kant Magdalenastraat (CVO Miras) of aan JC Tranzit. Woon je te ver voor een fietsrit? Op zondag 7 januari kan je vanuit de deelgemeenten gratis pendelen met de bus naar het station van Kortrijk. Het gaat om de bussen van De Lijn die op zondag rijden. (Uurregeling: www.delijn.be) Eenmaal aangekomen aan het station van Kortrijk heb je de keuze: ofwel ga je te voet naar Kortrijk Weide, ofwel stap je in een shuttlebus. Je stapt op aan de hoofdingang van het station of ter hoogte van de roltrap aan de achterkant. Tussen 9.30 en 17.30 uur brengt die shuttlebus jou gratis naar Kortrijk Weide (halte Magdalenastraat) en terug naar het station.