Nieuwsbrief november 2020

open

De Wijkteams zijn er voor jou!

UPDATE 09 november 2020
 

Beste bezoeker,

Hoge coronacijfers en strengere maatregelen, het is helaas nog even dagelijkse kost. Net zoals in maart   moeten we onze sociale contacten beperken, en dat valt voor iedereen zwaar. Weet dat onze infobalies open blijven en je steeds terecht kan met al je vragen. Heb je nood aan een warm gesprek? Onze medewerkers staan voor je klaar en maken graag een afspraak met je. Maar in deze periode rekenen we ook op jou.  Jij bent van onschatbare waarde voor familie, vrienden en buren. Zeker in deze donkere periode. Als je kan, neem initiatief. Bel iemand op, sla een praatje met je buur, schrijf een ouderwetse brief naar een vriend en vraag: ‘Oe ist?!’ Wedden dat deze vraag, zeker nu, erg gelegen komt?


Jouw buur(t) staat voor je klaar

Misschien wil jij iemand helpen in je buurt of heb je zelf hulp nodig? Surf naar www.kortrijk.be/wijkteams en registreer je. Het wijkteam kijkt zo, hoe je dicht in je buurt kan helpen en bekijkt wie hulp nodig heeft bij o.a. kleine huishoudelijke taken, boodschappen of de hond uitlaten. Wij nemen dan contact met je op. Registreer je. Doen hé!
 

Onthaal Wijkcentrum De Zonnewijzer opent op donderdag

De Zonnewijzer was sinds het begin van de Coronacrisis een triagepunt. Vanaf donderdag 12 november kan je als bezoeker terug terecht aan het onthaal. Het onthaal is iedere donderdag open van 13.30 tot 16 uur. Je komt langs, voor het aankopen van o.a. taxibonnen, afvalzakken per stuk, wasjetons of voor allerhande hulp- en administratieve vragen. De medewerkers kijken er alvast naar uit je opnieuw te mogen ontmoeten. 

 

Omruiling oude huisvuilzakken

Heb je begin december nog oude huisvuilzakken over die je niet meer kon opgebruiken, dan kan je ze pas vanaf 1 maart 2021 per zak of per pak inruilen tegen de nieuwe afvalzakken aan het onthaal van je favoriet wijkcentrum. De meerprijs voor de nieuwe afvalzakken betaal je er dan ter plaatse bij. De oude zakken worden nog opgehaald tot eind november 2020. Daarna worden ze niet meer meegenomen. Het heeft dus geen zin om vóór 1 maart 2021 met je oude huisvuilzakken naar het wijkcentrum te komen. Hou ze dus op een goede plaats bij. Het inruilen van de oude zakken gaat dus niet door in december, omdat dit midden een coronapiek niet verantwoord is.
 

Activiteiten, pedicure, maaltijden en cafetaria

Zoals je wellicht weet zijn al onze activiteiten en diensten als pedicure en maaltijden opnieuw stopgezet. Uiteraard voorzien we wel maaltijden aan huis. Onze cafetaria’s blijven gesloten voor publiek. Wij volgen zoals alle andere organisaties de richtlijnen op van de federale overheid. Van zodra de regels versoepelen bekijken we hoe we onze werking opnieuw kunnen opstarten. Het meest recente nieuws kan je steeds lezen op www.kortrijk.be/wijkteams.

 

LEIFzitdag in De Zonnewijzer

Mensen uit de regio Kortrijk kunnen vanaf dinsdag 24 november 2020 met vragen rond het levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht op een LEIFzitdag in wijkcentrum De Zonnewijzer. Dit elke vierde dinsdag van de maand van 9 tot 12 uur. Een afspraak maken doe je best via 056 24 42 00 of wijkteam.centrum@kortrijk.be.

 

Lokale contactopsporing

Zoals je weet kreeg o.a. Kortrijk de officiële toelating om te starten met de contactopsporing op lokaal niveau. Na telefonisch contact gaan o.a. onze medewerkers van de wijkteams op drempelbezoek in Groot-Kortrijk bij mensen of gezinnen die besmet zijn. In onderling overleg bekijken we hoe we hen kunnen helpen.

 

#ZorgVoorLicht

Met #ZORGVOORLICHT roept Stad Kortrijk iedereen op om elke avond tussen 18 en 22 uur een lichtje aan te steken in deze donkere dagen.  Of het nu een lampje is achter je raam, een kaarsje op de vensterbank of een vroege kerstslinger aan je deur. Licht is een teken van verbondenheid en hoop dat we sterk nodig hebben in deze donkere dagen. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor elkaar.

 

Alle info en contactgegevens kan u vinden op https://www.kortrijk.be/wijkteams/contact-wijkcentra

Zorg goed voor jezelf en de ander. Warme groeten.

Wij blijven ook telefonisch bereikbaar: 

  • Wijkcentrum De Zonnewijzer 056 24 42 00 
  • Wijkcentrum De Zevenkamer 056 24 46 00
  • Wijkcentrum Overleie 056 27 73 80
  • Wijkcentrum 't Cirkant 056 24 08 25
  • Wijkcentrum De bildings 056 24 48 70
  • Wijkcentrum Lange Munte 056 24 48 70
  • Wijkcentrum De Vlaskapelle 056 24 45 45
  • Wijkcentrum Bellegem 056 27 77 65