Welzijn

VORK

Volksrestaurant VORK gaat op maandag 8 juni opnieuw open. Wie er wil gaan eten, moet wel reserveren. In het restaurant zijn de nodige maatregelen genomen zodat iedereen in veilige omstandigheden kan geniete van zijn of haar maaltijd.

Je kan bij VORK ook maaltijden blijven afhalen, elke weekdag tussen 11 en 13 uur.  Maaltijden moeten wel 1 dag op voorhand besteld worden. Dat doe je door op weekdagen tussen 9 en 14 uur te bellen naar 0473 86 26 47. Maaltijden kosten 1 euro voor de meest kwetsbaren, 5,5 euro voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming en 8 euro aan marktconform tarief. De strikte regels om afstand te houden moeten bij afhaling gerespecteerd worden. 

 

Woonzorgcentra

In de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk (Sint-Jozef, Biezenheem, De Weister, De Zon, Ter Melle) zijn raam- en terrasbezoeken mogelijk. In de woonzorgcentra staat ook een babbelbus en/of een bezoekerstent zodat elke bewoner bezoek van 1 persoon kan ontvangen.

Vanaf maandag 8 juni wordt de bezoekersregeling in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk uitgebreid. Ongeveer 35 bewoners hebben een partner die nog thuis woont en zij zullen op bezoek mogen gaan in de kamer. Daarnaast zullen gelijktijdig twee familieleden van bewoners, eveneens op afspraak en onder strikte voorwaarden, op bezoek kunnen komen in speciaal hiervoor ingerichte ruimtes maar zonder plexi-afscheiding.

De bestaande bezoekersfaciliteiten blijven bestaan: raam- en terrasbezoeken, babbelbussen en bezoekerstenten. Ook nieuw: er is opnieuw verzorging mogelijk door externen (kapper, kinesist…)  in een speciaal ingerichte ruimte in elk woonzorgcentrum.

Lees hier meer over de regeling in de woonzorgcentra

Wijkcentra

Sinds woensdag 27 mei 2020 zijn de meeste wijkcentra in Kortrijk opnieuw beperkt open. Bij deze voorzichtige heropstart ligt de focus op 1-op-1-contact voor dienstverlening, verkoop van producten en hulpvragen. De cafetaria’s zijn nog gesloten.  Wijkcentrum De Zonnewijzer blijft voorlopig gesloten en sommige wijkcentra doen open vanuit een andere locatie.

Lees hier meer over de heropening van de wijkcentra