Nieuws - meest recent

Auditie in de wijkafdelingen AalbekeBellegem en Marke op woensdag 3 mei

Dit lenteconcert is een ideale gelegenheid om vrijblijvend te proeven van de opleidingsmogelijkheden

aan het Conservatorium en kennis te maken met het leerkrachtenteam.

Een greep uit het programma:

- optreden AMV- en AVV-klassen van Aalbeke, Bellegem en Marke;

- uitvoering van het werk "Celtic Ritual” van John Higgins met de samenspelklas van Aalbeke.

 

Info? francis.vandichel@kortrijk.be

De voorbereidende werken voor het Stationsproject Kortrijk zijn gestart. De busperrons, fietsenstallingen, Shop & Go- en taxistandplaatsen worden gereorganiseerd om de plaats van de bouwwerken (ondergrondse parking) vrij te maken. We maakten een filmpje van de locaties van de tijdelijke fietsenstallingen en busterminals.

Van donderdag 4 tot donderdag 11 mei 2017 werkt de firma STIMA  uit Torhout aan de ballustrades van het nieuwe appartementsgebouw op de hoek van het Schouwburgplein met de Doorniksestraat (apotheek). Ze plaatsen hiervoor een vrachtwagen en hoogtewerker op de rijweg.  Tijdens de werken wordt het Schouwburgplein éénrichting vanaf de Doorniksestraat richting station.  In de Doorniksestraat geldt er beurtelings verkeer. Parking Schouwburg blijft dus bereikbaar.

De spoorwegovergang in de Heulsestraat (Bissegem) kan iets vroeger open dan voorzien. Vanaf vrijdag 28 april om 16 uur is de overweg opnieuw open voor alle verkeer.

1 reacties

Na een succesvolle verkoop op zaterdag 22 april werden 1109 plaatsen verkocht voor de rommelmarkt tijdens SINKSEN17. Een ongezien succes en opnieuw een groei ten opzichte van vorig jaar. Wie nog wenst deel te nemen kan de laatste plaatsen nog bemachtigen.

‘Kortrijk huurt’ sloot op 26 april 2017 de eerste huurcontracten af met verhuurder en huurders voor een tweetal appartementen aan de Rekolletenstraat. ‘Kortrijk huurt’ is het nieuwe aanspreekpunt voor wie een woning wenst te huren of verhuren via het sociaal verhuurkantoor of het marktverhuurkantoor Kortrijk (MVK). Daarnaast zal ook de Woonclub Kortrijk gebruik maken van de kantoren van 'Kortrijk huurt' aan de Groeningestraat 20.

De stad Kortrijk, Be Planet en Van Marcke geven financiële zuurstof aan klimaatvriendelijke burgerinitiatieven in Kortrijk. Ben je een geëngangeerde Kortrijkse burger, vereniging of organisatie? Mis deze kans niet en dien vóór 5 mei 2017 je innovatief projectplan met een positieve impact op het milieu in.

07/05

Op zondag 7 mei organiseert stad Kortrijk samen met Stadsbader Open Wervendag op Campus Kortrijk Weide. Kom zeker eens langs tussen 10 en 17 uur voor een bezoek aan deze boeiende werf in volle uitvoering. Stadsbader en stad Kortrijk maken er één groot feest van. Via een uitgestippelde wandeling kan je rondlopen op de werf van het openbaar domein, fuifzaal, jeugdcentrum Tranzit, Urban Sports Park en de loods

29/04

Tentoonstelling van de studenten vrije grafiek!
De tentoonstelling gaat door in de Academie Kortrijk van 29 april tot 14 mei telkens van 14u tot 18u, uitgezonderd op zaterdag van 9u tot 12u!

09/05

Vier leerlingen toneel en zeven leerlingen piano van het Conservatorium spelen een muzikale theatervoorstelling op dinsdag 9 mei 2017 om 18.30u in de Concertstudio.