Nieuws - meest recent

Op zaterdag 1 april om 20u15 komt Bert Gabriels naar OC Rollegem.

Van maandag 27 maart tot vrijdag 7 april 2017 zijn er asfalterings- en markeringswerken in de Heulsestraat in Bissegem (tussen de Meensesteenweg en de Bissegemsestraat). Dit gedeelte van de Heulsestraat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. De stad opteert om de werken nu uit te voeren omdat er geen doorgaand verkeer mogelijk is door de spoorwerken.

Van maandag 27 tot donderdag 30 maart zijn er werken in de Perykelstraat ter hoogte van de Doornikserijksweg in Bellegem. Hierdoor zal het verkeer de Perykelstraat niet kunnen inrijden vanop de Doornikserijksweg.

Van 27 tot 31 maart 2017 zijn er werken in de Magerstraat. Er is een plaatselijke omlegging voorzien.

Het Schouwburgplein is afgesloten voor het verkeer van dinsdag 28 maart tot en met vrijdag 31 maart.

22/04

10.00: Lezing door Dr. Mieke Moerman: "Het stemgebeuren: fact or fiction?"
In deze lezing zal de anatomie en functie van het stemorgaan worden belicht. De interactie tussen de geluidsbron, de luchtstroom en de resonantie zal worden uitgelegd en geïllustreerd met audio-en videomateriaal. Ook sommige stoornissen en de impact ervan op het stemgebeuren, zullen worden aangehaald

22/04
De lessen worden gegeven door Eric Speller en Dimitri Mestdag.
9.15 - 12.15: essen hobo en engelse hoorn
14.00 - 15.30: repetities met piano
16.00: afsluitend concert door leerlingen en docenten

Locatie: leslokaal conservatorium
Toegang gratis voor leerlingen. Externe bezoekers betalen 5 euro.
Inschrijven kan via reservaties@legatokortrijk.be

28/03

Van de ruigere bebop en blues van Jimmy Smith tot de gospel van Billy Preston, van de rhythm – and – blues van Booker T en gospelrock van Steve Winwood, helemaal tot aan de virtuositeit van progrocker Keith Emerson; iedereen kent het hammondgeluid, maar lang niet iedereen weet wat een hammondorgel is en hoe veelzijdig dit instrument wel is. Wie beter dan onze Belgische hammond trots Dirk Van der Linden om hierover in geuren en kleuren te vertellen.

19/04

Kom mee buiten spelen en sporten op Buitenspeeldag! Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 19 april, want dan is het al voor de 10de keer Buitenspeeldag! Op die dag gaan de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13u en 17u op zwart. Geen televisie die namiddag en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan.

logo buitenspeeldag
01/04

Eule Mart is een maandelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud waar er een gevoel van herkenbaarheid en verbinding ontstaat tussen de lokale producent en consument. Een sociaal gebeuren vol bruisende activiteiten die iedereen bekoren: een ‘danske’ of klauterpartij voor de kids, een drumles voor de papa, ‘nen goeien apero’ voor de mama en dat terwijl er voedsel en non-food aan de man wordt gebracht.