NEXT 2017

09/11>25/11

NEXT Festival is toe aan zijn tiende editie. Tussen 9 en 25 november toont NEXT 68 hedendaagse theater-, dans- en performancevoorstellingen, door 36 internationale gezelschappen, verspreid over 13 steden in de grensoverschrijdende regio - Eurometropool.

De openingsavond vindt plaats in Kortrijk met Walid Raad in Budascoop Kortrijk én ‘Zaoum’ van Cindy Van Acker/Cie Greffe in Schouwburg Kortrijk. NEXT wordt georganiseerd door Schouwburg Kortrijk, Kunstencentrum BUDA, maison de la culture de Tournai en La rose des vents (Villeneuve d’Ascq), Espace Pasolini & Le Phénix (Valenciennes).

Internationaal podiumkunstenfestival

NEXT is het internationaal podiumkunstenfestival voor de Eurometropool Lille-Kortrijk-Doornik en Valenciennes. Het werd opgericht in 2008 en is een samenwerking van zes Vlaamse, Waalse en Franse kunstenhuizen en jaarlijks zo'n 10 geassocieerde partners. (zie p. 5 in het persdossier). Met NEXT nodigen ze internationaal belangwekkende kunstenaars uit om in de regio te creëren en te presenteren. Gedurende twee weken en drie weekends in november, toont NEXT zo’n 68 hedendaagse theater-, dans- en performancevoorstellingen, door 36 internationale gezelschappen, verspreid over 13 steden in de grensoverschrijdende regio - Eurometropool. NEXT biedt ook ondersteuning aan vernieuwende kunstenaars voor de creatie van producties. Tijdens een creatieresidentie kunnen ze rekenen op inhoudelijke, technische, logistieke en financiële steun. Na de première van deze voorstellingen in het festival, vertrekken ze op internationale tournee.

Na 9 jaar is NEXT geëvolueerd tot een belangrijk festival voor de regio en voor het internationale artistieke landschap. De selectie van kunstenaars is uniek en het werk uitgesproken hedendaags. Tezelfdertijd blijft het programma toegankelijk voor een ruim publiek. Het publiek (11.892 in 2016) maakt kennis met nieuwe artistieke mengvormen, technieken en talen binnen de internationale theater- en danswereld.

9 tot 25 november

Lees meer op de website van Next

 

 

Opgemaakt op: 09/10/2017

Reactie toevoegen