The Empty Shop

Gepubliceerd op Vrijdag 29 november 2019

Texture en Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen zetten hun schouders onder een warme actie: The Empty Shop. Dat ons hart klopt voor een duurzame textielactie is wellicht geen verrassing. De opbrengst gaat integraal naar Refu Interim, een organisatie die nieuwkomers in België werkervaring laat op doen via vrijwilligerswerk in de sociale en culturele sector.

Maar wat is nu een Empty Shop?

Een Empty Shop is een lege winkel die zich vult met gedoneerde kledij. Ja, iedereen heeft wel een miskoop in de kast liggen... en daar zijn ze op zoek!
Ze hebben JOU (en vooral je overvolle kleerkast) nodig!

Deel 1: Doneren

Hangt er in jouw kast een leuke bloes die jou veel te wijd is? Of een te gekke rok waar je eigenlijk - leve de ontkenningsfase - niet langer in past?

Naar dat soort stukken zijn ze op zoek. In de inkomhal van Texture vind je een inzamelbox. Kom langs en deponeer hier de kledij die jij niet langer draagt!
Let wel, geen versleten afdankertjes, maar gewoon stukken die je niet draagt om welke reden dan ook... 

Ook in elke kringloopwinkel van Zuid-West-Vlaanderen vind je zo'n inzamelbox. En vanaf 2 december kan je met je stukken ook terecht in de hoofdbibliotheek van Kortrijk, in de Academie (Houtmarkt, Kortrijk), in Hangar K en in de Budascoop. En tijdens De Warmste Week mag je nog steeds kledij binnenbrengen in the Empty Shop zelf. 

Deel 2: Shoppen

En dan is het tijd om... te shoppen! Wees welkom in The Empty Shop. Je vindt deze shop in het textielatelier van Texture.

Op woensdag 18 december gooien ze de deuren open voor het grote publiek. Tot dan?! 

Textielatelier van Texture
van 18 tot en met 24 december 2019
elke dag open, telkens van 10.00 tot 18.30 uur
Let wel, op 24 december sluiten we de deuren om 15.00 uur.