Bereikbaarheid

Fietsen | Openbaar vervoer | Met de autocar/auto | De Warmste boot

De Warmste Week vindt plaats op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, op wandelafstand van het station van Kortrijk (Stationsplein). Er zijn geen parkings in de buurt. De beste manier om er te geraken is te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. 

Fietsen

Wil je files vermijden en voor de ingang parkeren? Kom dan gewoon met de fiets! Je fiets parkeren kan gratis in een bemande fietsenstalling aan de ingang. Fietsers die gebruik maken van de fietsenstalling ontvangen een leuke verrassing (zolang de voorraad strekt).

Openbaar vervoer

Het Nelson Mandelaplein ligt vlak bij het station van Kortrijk. Stewards wijzen je de weg en beantwoorden al je vragen bij aankomst in Kortrijk. Vanaf het station kan je de bewegwijzerde wandelroute volgen of je kan je van 21 tot en met 24 december laten voeren in een riksja of gebruik maken van het stadstreintje.

Trein

Speciaal voor De Warmste Week presenteert de NMBS een speciaal 'Warmste Week-treinticket', om vanuit elke Belgisch station voordelig naar Kortrijk te sporen. Het ticket voor heen- en terugreis kost €12, waarvan €2 rechtstreeks naar alle 2088 goede doelen van De Warmste Week gaat. De NMBS breidt ook de capaciteit op de laatste treinen uit om mensen zoveel mogelijk de kans te bieden De Warmste Week in Kortrijk te bezoeken.

Wie assistentie nodig heeft, vraagt die vooraf aan via 02 528 28 28.

Info lezen en ticket kopen via de website van NMBS

Bus

Als je met een bus van De Lijn komt, stap dan uit aan het station van Kortrijk.

Plan je busreis


Met de autocar/auto

Autocar

Laat ons op voorhand weten dat je met een autocar of bus naar De Warmste Week komt via dewarmsteweek@sceltamobility.be. Vermeld duidelijk de dag en het uur van jullie bezoek. We sturen je dan de nodige info (op- en afstaplocatie, reisroute, parking voor de autocars,…).

Auto

Gebruik de app Waze! Hou er rekening mee dat het erg druk zal zijn in het centrum van Kortrijk en dat er geen parkeerplaatsen zijn in de buurt van het Nelson Mandelaplein. Je kunt gratis parkeren op Hoog Kortrijk. Om de parkings van De Warmste Week te bereiken, neem je op de E17 uitrit 2 'Hoog Kortrijk'. Vanaf de uitrit volg je de pijlen naar een vrije parkeerplaats. De parkings zijn dagelijks open vanaf 9 tot 01 uur. Na 01 uur parkeren kan, maar dan wordt het parkeren betalend. 

Een gratis bus brengt je vervolgens naar het station van Kortrijk, op wandelafstand van het terrein. De pendelbussen rijden tussen 9 en 01 uur. Er rijden 6 bussen per uur, afhankelijk van de verkeerssituatie is dit dus om de 10 minuten. De laatste pendelbus vertrekt om 1.00u aan het station van Kortrijk. De op- en afstapplaats van de gratis bus bevindt zich aan halte Halve Jan, recht tegenover Kortrijk Xpo aan de Doorniksesteenweg. 

Vervoer voor personen met een handicap: lees de informatie.


De Warmste Boot

Wevelgem en de stad Kortrijk slaan de handen in elkaar en zorgen voor een vlotte verbinding per boot tussen Wevelgem en de site van De Warmste Week. Op die manier willen we de inwoners uit Wevelgem, Lauwe, Marke, Bissegem enz. overtuigen om de auto thuis te laten.

Wanneer?

Van zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december 2019

Prijs?

Gratis
 

Iets te doen op de boot?

 • warme chocomelk en koffie te verkrijgen
 • reporter Studio Brussel is af en toe aanwezig
 • regelmatig een verrassingsoptreden

Vertrek (locatie en uren)

 • 21, 22, 23 en 24 december 2019
 • vertrek aan de Leiebrug (kant Wevelgem)
 • telkens om 11 uur, 13.30 uur, 16 uur, 18.30 uur en 20.30 uur
  Opgelet! Op 24 december vertrekt de laatste boot om 16 uur in Wevelgem.
 • er is plaats voor 130 passagiers per vaart. Je fiets meenemen op de boot kan ook.

Boottocht terug

 • 21, 22, 23 en 24 december 2019
 • ter hoogte van café-bistro Balthazar in Kortrijk
 • om 12.15 uur, 14.45 uur, 17.15 uur en 19.30 uur 
 • er is plaats voor 130 passagiers