Paasvakantie bij Wasper

Gepubliceerd op Woensdag 21 februari 2024
Paasvakantie bij speelpleinwerking Wasper

In de paasvakantie biedt speelpleinwerking Wasper een lentefris en plezant speelaanbod voor kinderen en jongeren. Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 april en van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april vindt de paasvakantie van Wasper plaats op De Warande.

Alle kinderen (3 tot en met 12 jaar) zijn welkom. Voor de tieners of TEENS is er in de paasvakantie geen werking. Je moet voor de paasvakantie vooraf reserveren én een medische fiche invullen. Bij het aanmelden wordt gecontroleerd of het kind heeft gereserveerd. Kinderen die mogen deelnemen, geven bij aankomst de eigen UiTPAS af, samen met in het hoesje een dagticket met de eigen naam op. 

!!!Kinderen en jongeren die zich wat ziekjes voelen of ziek zijn, mogen niet naar de speelpleinwerking komen!!! 

Verplicht vooraf reserveren

Reserveren kan voor de dagen in de kerstvakantie vanaf maandagmiddag 4 maart om 12.00 uur tot vrijdagmiddag 29 maart voor de eerste week van de paasvakantie en tot vrijdagmiddag 5 april voor de tweede week van de paasvakantie, uiteraard zolang er nog plaatsjes zijn. Hou het rijksregisternummer van jouw kind bij de hand voor de reservatie.

Let op! Er is voor elke week slechts één formulier waar je telkens voor elk kind enkele zaken moet invullen en aanduiden voor het reserveren van een plekje bij Wasper voor de vakantieweek!

Reserveer voor de paasvakantie week 1 (2-5 april) 

Reserveer voor de paasvakantie week 2 (8-12 april) 

UiTPAS en dagtickets

Om tijdens de vakantie te genieten van speelpleinplezier bij Wasper moet je in het bezit zijn van een UiTPAS** en dagticket(s)*. Die koop je vooraf aan bij het onthaal van De Warande. Je kan er enkel betalen via Bancontact.

Vanaf maandag 18 maart staan de medewerkers van het onthaal klaar voor de voorverkoop van dagtickets en UiTPASsen.  

Omdat kinderen enkel een volledige dag kunnen komen naar Wasper zijn 'halve dagtickets' niet meer te koop. 

*: (€ 6,00 per stuk - ook kansentarief of gezinstarief (> 3 kinderen samen op speelplein) mogelijk)  **: (eenmalig € 3,00 - ook kansentarief mogelijk)

Medische fiche

Voor elke vakantie moet je voor je kind een ingevulde medische fiche bezorgen. Deze fiche vul je vooraf online per kind in. Dit is een verplichting! 

Zorg dat je bij het invullen van de medische fiche volgende zaken bij je hebt:

  • rijksregisternummer van jouw kind (te vinden op de kidsID, eID of op het klevertje van de mutualiteit)
  • rijksregisternummer en naam van de ouder (te vinden op eID of op het klevertje van de mutualiteit) waar het kind gedomicilieerd is
  • nummer van de UiTPAS van jouw kind
  • het adres waar het kind gedomicilieerd is
  • mobiele nummers van personen die we kunnen contacteren in geval van nood

Voor ouders van kinderen waar uiteindelijk geen medische fiche is ingevuld, zal geen fiscaal attest beschikbaar zijn. De medische fiche bevat namelijk essentiële gegevens voor de opmaak van die fiche. 

Ga naar de medische fiche

Een dag op de speelpleinwerking

Een dag bij Wasper start bij het onthaal. Je kan je kind(eren) tussen 7 en 9.30 uur brengen

Telkens in de voormiddag voorzien de animatoren activiteiten per leeftijds- of kleurgroep. In de namiddag organiseren ze een leuk aanbod aan keuzeactiviteiten of kunnen de kinderen er voor kiezen om vrij te spelen binnen hun kleurgroep of binnen MINI (de kleurgroepen met de jongste kinderen), MAXI (de kleurgroepen met de oudste kinderen) en (indien van toepassing) TEENS (de kleurgroep met de oudste jongeren). 

De dag bij Wasper eindigt altijd onder de luifel van het nieuwe gebouw, als je jouw kind afhaalt. Dat kan tussen 16 en 17.30 uur. Na 17.30 uur mogen er geen kinderen/jongeren van Wasper meer op het domein blijven. 

Zwemmen

Zwemmen op donderdag voor MAXI! Wie mee wil zwemmen in Kuurne, schrijft in de vakantieweek zelf in. Dat kan tot woensdagmiddag en zolang er nog plaatsen zijn. Het aantal deelnemers is beperkt.  Deelnemers mogen op donderdag hun zwemgerief niet vergeten. Deze activiteit is inbegrepen in de speelpleindag. Er moet dus niet extra worden betaald. 

Zilverwerking

Als inclusieve speelpleinwerking wil Wasper speelkansen bieden aan alle kinderen. Voor kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het spelen, voorzien wij de nodige zilveranimator per speelpleinweek. De zilveranimator is op de hoogte van de (speel)behoeftes van het kind en biedt ondersteuning op maat. De zilverwerking is geen aparte werking. We stimuleren de kinderen zoveel mogelijk om deel te nemen aan de reguliere activiteiten in de kleurengroep waar ze zich het best thuis voelen. 

Om de zilverwerking vlot en kwalitatief te laten verlopen, stellen we wel enkele voorwaarden voorop:

  • Kennismakingsgesprek 
    We maken graag tijd voor een kennismakingsgesprek om de verwachtingen van het kind en de (pleeg)ouders of opvoeders op elkaar af te stemmen. 
  • Vooraf inschrijven
    Om de zilveranimatoren tijdig te kunnen voorzien en op de hoogte te brengen van de verwachtingen van zowel kind als ouder, vragen we om ten laatste de woensdag vóór een nieuwe speelpleinweek aan de speelpleinverantwoordelijke te laten weten wanneer jouw kind komt spelen. Zo kan Wasper per week begeleiding op maat garanderen. 
  • Proefweek
    Nieuwe kinderen bij de zilverwerking kunnen een week proeven van de speelpleinwerking. Niet voor alle kinderen is een speelpleinwerking een goeie omgeving. De structuur of het programma van een speelpleinwerking is niet altijd strikt. Daarom evalueert de speelpleinverantwoordelijke de ervaringen van de eerste week van en met het kind. 

Tienerwerking

Met deze toffe bende tieners (13, 14 of 15 jaar oud), TEENS, worden aparte activiteiten georganiseerd. De uitvalsbasis blijft De Warande maar het kan al eens voorvallen dat er een activiteit op locatie zal doorgaan. Tieners bepalen vaak samen met hun animatoren de activiteiten. Opgelet, in de paasvakantie is er geen werking voor de tieners. 

Dit breng je mee

  • UiTPAS op naam van het kind/de jongere die komt spelen 
  • Dagticket per kind/jongere - Vul de naam in op het dagticket en steek in het hoesje van de UiTPAS.
  • Lunchpakket (boterhammetjes, sandwiches,... en een gevulde drinkfles). De speelpleinwerking voorziet een stuk fruit na het middagmaal en een koek en drankje om 15.45 uur.
  • Voor de mini's (3-6 jaar): tien-uurtje (koekje en een drankje). Af te geven aan de animatoren bij het onthaal in de kleurgroep.
  • Tip: voorzie kledij, materiaal (brooddoos, drinkfles,...) en rugzak duidelijk van naam om verwarring te vermijden en gevonden kledij gemakkelijk terug te kunnen bezorgen.

Wat breng je niet mee?

  • Eigen speelgoed of waardevolle voorwerpen.  
  • Veel koeken, drank, snoep... Tijdens de activiteiten in de voormiddag of het open spelaanbod in de namiddag gaan de lokalen met rugzakken op slot. Wij voorzien voldoende water doorheen de dag, een stuk fruit na de middag en een koek en een drankje om 15.45 uur. Mini's eten een eigen tien-uurtje. 

Verloren voorwerpen en kledij

Elke vakantie blijft er (te) veel kledij en materiaal van kinderen op De Warande achter. Mis je nog iets? Kom binnen bij het onthaal. We houden de verloren spullen telkens bij tot en met de volgende vakantie. Daarna gaan ze naar een goed doel. 

Onthaal

Het onthaal van De Warande is tijdens het schooljaar elke voormiddag van de week open tussen 8 en 12 uur en in de namiddag van 12.30 tot 16 uur. Het onthaal is gesloten op dinsdag- en donderdagnamiddag en tijdens
het weekend.

Tijdens schoolvakanties is het onthaal van De Warande tijdens de week open van 7 tot 12 uur. Ook dan is het onthaal tijdens het weekend gesloten.  

Bij het onthaal kan je terecht voor:

  • alle info over speelpleinwerking Wasper
  • aankoop of vervangen van UiTPAS
  • aankoop van dagtickets
  • hulp bij het online invullen van de medische fiche
  • ....