Een veilige speelpleinzomer bij Wasper

De leukste periode van het jaar is terug aangebroken! Voel je het ook al kriebelen? Met Speelpleinwerking Wasper zijn we in elk geval klaar om er een onvergetelijke, maar vooral veilige zomer van te maken! Het zal vast en zeker een zomer worden om nooit meer te vergeten! Tijdens de zomervakantie zijn alle kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar welkom op het avontuurlijke speeldomein van De Warande. We voorzien de hele dag begeleiding en hebben hierbij speciale aandacht voor kinderen met een zorgvraag.

Dit jaar moeten we ons aanpassen, maar we blijven voor jullie kaarstaan! Samen met een enthousiast animatorenteam zullen we talrijke leuke activiteiten beleven. In deze zomerbrochure kan je alle informatie vinden over de zomer op speelpleinwerking Wasper. Mochten er na het lezen toch nog enkele vragen zijn, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Coronamaatregelen

Basismaatregelen

Iedereen mag komen, als dat veilig kan. Kinderen en jongeren die tot een risicogroep behoren, mogen komen als die de uitdrukkelijke toestemming hebben van de ouders, voogd of mits toestemming van de huisarts. Wie zich ziek voelt of ziek is, komt niet. Ook wie met zieke of besmette mensen in contact kwam, mag niet deelnemen. Wie ziek wordt door een besmetting met het Covid-19-virus en in de zomervakantie al naar de speelpleinwerking kwam, is verplicht dit te melden.

Maatregelen bij Speelpleinwerking Wasper

Deze speelpleinzomer zullen we onze werking op een andere manier organiseren. De onderstaande maatregelen worden heel strikt opgevolgd en gelden voor juli en augustus. Deze kunnen onder invloed van nieuwe evoluties  wijzigen. We informeren de ouders tijdig. Spreek hierover ook al met jullie zoon/dochter zodat we kunnen rekenen op een vlotte en veilige start van onze speelpleinzomer.

Inschrijven en kostprijs

Je hoeft niet vooraf in te schrijven en aan te geven welke dagen je komt spelen. Je kan de dus de dag zelf intekenen voor een dag op Wasper. Hiervoor heb je dagtickets en een UITPAS nodig. Je kan die aankopen in het secretariaat. Je koopt de tickets vooraf aan en met de bankkaart! We werken cashless.

Omwille van veiligheid laten we slechts één persoon met zijn/haar kind(deren) per keer toe in het secretariaat. Dat kan lange wachtrijen tot gevolg hebben in de wachtzone! Daarom koop je best voorhand tickets en indien nodig een UiTPAS aan. Op de tickets staat geen (verval)datum. Ze blijven geldig.

Lees meer over onze voorverkoopmomenten

Medische fiche (speelpleinfiche)

Bij elke vakantie vullen de ouders een nieuwe medische fiche in.

Download de in te vullen medische fiche

Extra hygiëne maatregelen

 • We voorzien ontsmettingsmateriaal per kleurgroep.
 • We wassen en ontsmetten regelmatig de handen van de kinderen.
 • We gaan steeds per kleurgroep naar de toiletten. De toiletten worden na elk gebruik per bubbel ontsmet.
 • Spelmateriaal wordt steeds na gebruik door de kleurgroepen ontsmet.
 • Alle lokalen worden dagelijks grondig verlucht, gepoetst en ook ontsmet.

Speelaanbod

We kunnen deze zomervakantie niet zomaar met z’n allen door elkaar spelen, eten, slapen…. Om die reden maken we bubbels van maximum 50 deelnemers (kinderen/jongeren en animatoren). We werken dus even niet met mini- en maxi- groepen, maar behouden de kleurgroepen. Deze groepen worden ingedeeld volgens geboortejaar, aan de hand van een gekleurd polsbandje. 

We kozen er voor om alle activiteiten (uitgezonderd tieners) te laten plaats vinden op ons eigen terrein. We hebben geluk dat we over een groot avontuurlijk speeldomein beschikken zodat we zeker uitgebreid kunnen ravotten! Helaas moesten we onze (dag)uitstappen, zwemuitstappen en driedaagse annuleren in juli als augustus. We beloven, om dat te compenseren, extra leuke animatie en speelaanbod te voorzien.

We raden ouders daarom ook aan om niet te gaan shoppen in het aanbod van  verschillende organisaties. Shop de week voor jouw kind/jongere niet bij elkaar, maar kies dus voor één weekbubbel, bijvoorbeeld Speelpleinwerking Wasper. Dit is in het belang van de gezondheid van jouw kind, maar ook die van anderen. De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders en we rekenen op ieders verantwoordelijkheid.

Onthaal

 • Enige ingang via poort Ringlaan 30A, 8501 Heule
 • Volg ter plaatse de richtlijnen en looplijnen naar de wachtvakken.
 • Hou 1,50 meter afstand bij het wachten.
 • Eén persoon (met in te schrijven kinderen/jongeren) per keer toegelaten in het secretariaat
 • Enkel met bankkaart betalen (of contactloos met bankkaart), geen cash
 • Ouders niet toegelaten op het terrein en in de lokalen
 • Kind krijgt bandje van zijn eigen kleur
 • Onthaalanimator brengt zoon/dochter naar juiste kleurlokaal

Afhalen

Kinderen die enkel in de voormiddag komen, worden afgehaald om 12 uur aan de ophaalplaats aan het secretariaat. Een onthaalanimator zorgt er voor dat jouw kind opgeroepen wordt en ter plaatse komt.

Kinderen die een volledige dag komen spelen, worden tussen 16 en 17.30 uur opgehaald aan de ophaalplaats aan het secretariaat.  Een onthaalanimator zorgt er voor dat jouw kind opgeroepen wordt en ter plaatse komt.