Publiceren in de dorpskrant

Omschrijving

De dorpskranten van de deelgemeenten vormen een laagdrempelig informatiekanaal tav Rollegem, Kooigem, Bellegem, Aalbeke, Marke, Heule, Heule - Watermolen, Bissegem en Sente.

Iedere inwoner van de desbetreffende deelgemeente ontvangt, naargelang de geldende afspraken binnen de redactieraad, een exemplaar in de postbus.

De dorpskrant publiceert informatie over activiteiten, projecten, campagnes en acties van de deelgemeente of stad. Ook praktische informatie zoals openingstijden, contactgegevens, dienstverlening ... kan je terugvinden in de dorpskrant.

Campagnes of activiteiten van Kortrijkse verenigingen kunnen eveneens gepubliceerd worden maar daar zijn voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden

Enkel informatie die zich richt naar de volledige bevolking komt in aanmerking.

Commercieel gerichte boodschappen kunnen in een aantal dorpskranten wel. De plaatselijke redactieraad neemt hiervoor de eindverantwoordelijkheid op. Hiervoor neem je contact op met de redactie (zie verder bij 'Aanvragen').

De aankondiging van activiteiten van verenigingen zoals voor fuiven, optredens, opbrengstactiviteiten, ... kunnen maar enkel als ze in de deelgemeente of het gebied zelf plaats vinden. De redactieraad van de dorpskrant beslist of de aangeleverde informatie in de dorpskrant opgenomen wordt.

Aanvragen

Wie?

Lokale verenigingen kunnen gebruik maken van de dorpskrant mits het voldoen aan bovenstaande voorwaarden en de afspraken die gelden in de redactieraad van de desbetreffende deelgemeente.

Hoe?

Neem contact op met de redactie: 

Verder verloop

Na positief advies van de redactieraad wordt het aangeleverde materiaal gepubliceerd in de dorpskrant.

In geval van problemen neemt de redactieraad contact met je op.