White Garden: slotmoment - Sara Manente & guests

  • Tentoonstelling
  • Installatiekunst

Choreograaf en onderzoeker Sara Manente focust zich op het snijvlak tussen levende kunst en levende culturen. Deze White Garden is geïnspireerd op fermentatietechnieken en de wereld van schimmels. Voornamelijk mycelium, een ondergronds netwerk van schimmeldraden dat alle bomen en planten in een bos verbindt. Voor Manente staat dit symbool voor het netwerk van relaties die we als mens aangaan.


De verschillende performances die deel uitmaken van de White Garden verbinden bovendien het heden (Tamar Levit & Yaën S. Levi), verleden (Goda Palekaité & Milda Januševičiūtė) en een nog onbekende toekomst (Norberto Llopis Segarra).


Om deze White Garden af te sluiten, nodigen Sara Manente en de artiesten je uit in de Budatoren om een laatste keer te verzamelen en te vertellen over hun ervaringen.Sara Manente studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel verhuisde, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Ze is gefascineerd door beeldcultuur en het gegeven van levende culturen en mycelium en hoe dit op een podium vorm kan krijgen. Haar projecten onderzoeken de mogelijkheid van kruisbestuiving tussen pedagogie, onderzoek, performance en publicatie. Het resultaat kan verschillende vormen aannemen: van een installatie of performance tot een magazine.

Wanneer

tot

Locatie

Budatoren
Korte Kapucijnenstraat 1
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: gratis

Reservaties

Organisatie

BUDA Kunstencentrum
White Garden: slotmoment - Sara Manente & guests

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?