Vijand van het volk - Olympique Dramatique/Toneelhuis

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

Thomas Stockman is een man van de wetenschap. Wanneer hij in het water van het kuuroord van zijn stad schadelijke micro-organismen ontdekt die de bezoekers ernstig ziek kunnen maken, trekt hij aan de alarmbel. Maar zijn broer Peter, burgemeester van de stad, wil die niet horen. Het nieuws bekendmaken zou ernstige economische gevolgen hebben voor de stad, en de gewone man zou uiteindelijk opdraaien voor de kosten. Hij fluit de klokkenluider terug … Zei daar iemand PFOS? 
De botsing tussen een voor de volksgezondheid vechtende idealist en een pragmatisch politicus draait uit op een stadsoorlog tussen het gelijk van de eenling en het ‘gezond verstand’ van de massa. Maar onder de oppervlakte broeien ook de concurrentie en kleine persoonlijke conflicten tussen de broers.
‘Vijand van het volk’ van Hendrik Ibsen speelt zich af op de dunne lijn tussen verlichting en fanatisme, wetenschap en politiek, waarheid en manipulatie. Olympique Dramatique fileert ons tijdsgewricht op een genadeloze manier. Gelieve niet te konkelfoezen!

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 7

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Vijand van het volk - Olympique Dramatique/Toneelhuis

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?