The Future of Food

  • Lessenreeks
  • Milieu en natuur

Eten we binnenkort allemaal insecten? Hoe raken we af van te veel ultrabewerkt voedsel? En hoe zorgen we er voor dat duurzaam ook betaalbaar is? Tijdens 'The Future of Food' gaan we op zoek naar antwoorden. Een pittige talkshow met trendwatchers, ondernemers en onderzoekers. Een cocktail van good practices, interessante evoluties en bijzondere initiatieven. Te gast: Elizabeth Wathuti (klimaatactiviste, live vanop de VN-klimaatconferentie in Dubai) Eva Kestemont (Knack-journaliste en auteur van “Verbeterd recept, waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan") Caroline Vercauteren (BonMush) Mahe Plancke (Makeat) Michiel Van Meervenne (Kriket)
De Foodies: Tijdens de talkshow reiken Howest, vdk bank, Mondiale Raad Kortrijk en Avansa ook de "Foodie- awards uit". De voorbije maanden gingen we op zoek naar initiatieven uit de regio die op een originele, creatieve en duurzame manier bezig zijn met voeding. Uit tientallen nominaties selecteerde de jury 9 inzendingen. Je kan zelf je stem uitbrengen op deze pagina, waar we de genomineerden voorstellen aan de hand van een filmpje. Dit zijn de 9 genomineerden: De Lochting FoodAct13 Kiemkracht Tuin van Adem & Eten Zonder Meer De Kleinkeuken Dots and Bullets Eethuis Camillus Fluffy Falafel Het wedstrijdreglement kan je via deze link raadplegen.

In samenwerking met Howest, Campus Kortrijk Weide - The Penta, Mondiale Raad Kortrijk, vdk bank

Begeleiders: Arne De Jaegere, Sandy Snoeck

Wanneer

tot

Locatie

UGent Campus Kortrijk
Graaf Karel de Goedelaan 5
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

https://avansa-mzw.be/

Organisatie

Avansa Mid- en Zuidwest
The Future of Food

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?