The Edge of Tango - Sonico

  • Concert
  • Jazz en blues

De Brusselse band Sonico ontvoert je naar het Buenos Aires van 1960, toen tangomuzikanten als Astor Piazzolla en Eduardo Rovira de passie van de planken deden spatten. In 2018 stelde Sonico zijn debuutalbum ‘Eduardo Rovira: La Otra Vanguardia’ voor in Buenos Aires tijdens het prestigieuze Tango Festival BA. In maart 2019 werd de Europese release (opgenomen in de Koninklijke Muntschouwburg) aan het publiek voorgesteld in Bozar/Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
In mei 2020 stelde Sonico zijn tweede plaat ‘Eduardo Rovira: Inedito e Inconcluso’ voor, een album dat wederom werd bejubeld in de internationale media. Het beroemde muziekblad ‘Rolling Stone’ nam de groep op in zijn lijst van zeven essentiële hedendaagse tango-ensembles.
In hun samenwerkingen met Lisi Estaras (Les Ballets C de la B) onderzoekt Sonico ook graag de band tussen tango en hedendaagse dans. Vorig jaar vierde Sonico een eeuw Piazzolla met de pre-release van zijn derde album, ‘Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango’ tijdens het Klarafestival in Bozar. Het concert werd bejubeld als de meest bekeken voorstelling van het festival. Nu staan ze in de schouwburg. Grijp je kans. Un abrazo!
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw en Legato vzw.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Concertstudio
Conservatoriumplein 1
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 12
-26 jaar: € 7
Rolwagen: € 12
Wildcard : € 9

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
The Edge of Tango - Sonico

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?