Tentoonstelling Noël Mahieu

  • Tentoonstelling

In de foyer van OC Marke stelt Noël Mahieu portretten tentoon van bekende artiesten/acteurs. Jacques Brel, Arno, Willem Vermandere ... zijn slechts enkele van de levensechte portretten geschilderd met olieverf.
Van jongs af aan was hij in de ban van tekenen en schilderen doch door gebrek aan tijd tijdens zijn studies raakte dit op de achtergrond.
Ondertussen schilderde hij wel af en toe nog eens een werkje met olieverf. Later als zelfstandige had hij helemaal geen tijd en behoefte meer om te schilderen.
Op 65 jaar is hij op rust gegaan en toen begon het meer en meer te kriebelen. Hij volgde les aan de Kunstacademie in Kortrijk. De bedoeling was de richting schilderen te volgen, maar de richting beeldhouwen en boetseren leek hem toen meer aangewezen. Na bijna twee jaar en enkele mooie werkjes heeft hij wegens schouderproblemen moeten afhaken en dan maar thuis de verfborstel ter hand genomen. Schilderen leek hem terug meer en meer te boeien.

Toen kunstenaar Geert Coucke uit Deerlijk een groepstentoonstelling “Buren bij Kunstenaars” in zijn atelier gaf, stond zijn besluit vast: hij zou zich inschrijven in zijn groepspraktijk en zich verder laten begeleiden door Geert. Dit heeft hij enkele jaren met veel enthousiasme gedaan, samen met nog enkele andere gemotiveerde leden.

Nu hij meer vrije tijd heeft, gebruikt hij nog altijd met veel plezier de verfborstel en olieverf.

Zijn werken zijn uiteenlopend: landschappen, dieren… maar zijn liefde gaat het meest naar portretschilderen.

De tentoonstelling van Noël Mahieu gaat door in de foyer en kleine cafetaria van het Ontmoetingscentrum Marke tijdens de periode 14 januari t.e.m. 27 februari 2022.

Elke weekdag te bezoek van 9u tot 16u30. Tijdens het weekend enkel tijdens activiteiten.

Wanneer

tot

Locatie

OC Marke
Hellestraat 6
8510 Marke

Prijs

Basistarief: gratis

Organisatie

OC Marke
Tentoonstelling Noël Mahieu

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS