Studio Orka - Craquelé (8+)

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

'Craquelé bevat wederom alle troeven van de Orka-formule: een betoverend decor, invoelende acteurs, authentieke personages met een geheim. (…) Het is theater om van te smullen.'
De Standaard

Mis deze laatste kans om het afscheidnemend gezelschap Studio Orka aan het werk te zien niet

In 'Craquelé' blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde.

'Craquelé' is een theatervoorstelling waarin we - net als in een fotoalbum - bladeren door het verleden. Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven.

Studio Orka is al jarenlang toonaangevend in locatietheater voor jong en oud. Een niet te missen kans voor diegene die afscheid willen nemen van dit stoppend gezelschap, of voor een eerste kennismaking met theater dat zowel jong als oud steeds weer kan boeien.

Op locatie
Twaalf West-Vlaamse cultuurcentra slaan de handen in elkaar voor dit bijzonder project.

‘Craquelé’ zal plaatsvinden in de ‘Don Bosco’-kerk (Don Boscolaan 30, Kortrijk) om 19.00 uur. We vertrekken met de bus stipt om 17.30 uur in Torhout aan de voorkant van het cultuurcentrum. Tickets voor deze voorstelling zijn te verkrijgen via ccdebrouckere.be. De ticketverkoop start met de reguliere verkoop van het cultuurcentrum (zaterdag 18 juni).

Enkel op deze datum zal een bus vertrekken vanuit het cultuurcentrum. Op de andere dagen van de speelreeks (donderdag 29 september 2022 t.e.m. zondag 9
oktober 2022) niet. Tickets voor deze andere dagen zijn te verkrijgen via schouwburgkortrijk.be/craquele. De ticketverkoop start op donderdag 23 juni om 14 uur.

Van en met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe / Achiel De Schepper, Ernest Aerts / Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet / Ferre Vereecken, Nanou Claes, Juliette De Backere.
Techniek: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel
Een productie van: Studio ORKA, Manchester International Festival, hetpaleis
In coproductie met: Theater Antigone
Met steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Wanneer

tot

Locatie

@ Don Bosco Kortrijk
Don Boscolaan(Kor) 30
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 20

Leeftijd

8+

Reservaties

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere
Studio Orka - Craquelé (8+)