SINKSEN 24: Het weekend dat sprookjes tot leven brengt

  • Festival

Sinksen zit in het DNA van de Kortrijkzanen. Sinds jaar en dag dé hoogmis van feestgedruis en amusement. Ook dit jaar komt Sinksen terug met een memorabele editie. Dit keer in de sfeer van 'Sprookjes': opnieuw een dankbaar thema voor jong en oud(er).

Het wordt een beleving voor het volledige gezin gepresenteerd in een prachtige omgeving. Een totaalervaring... één grote voorstelling.. De Kortrijkse binnenstad barts opnieuw van cultuur, muziek, straattheater, party en nóg meer aandacht voor kinderen.

Enkele hoogtepunten:

Het Begijnhofpark vind je hét Sinksen kinderdorp vol met fabelachtige voorstellingen, workshops en speelelementen. Met namen zoals onder andere: Les Amics de Cruso, De Kleine Zeemeermin, The Most Dangerous Animal In The World en zoveel meer. Het wordt een beleving voor het volledige gezin gepresenteerd in een prachtige omgeving. Een totaalervaring... één grote voorstelling.

Het centrale plein wordt opnieuw het Schouwburgplein, waar de organisatie Polé Pole - Barrio Cantina het plein vanaf vrijdagavond zal omtoveren een tropische oase vol palmbomen, waar je optimaal kan genieten van een vakantie in eigen land. Geniet van Poléaanse cocktails onder de stralende zon, en voor wie honger heeft is er een mooie waaier aan gerechten vanuit de wereldkeuken.

De Grote Markt wordt naar goede gewoonte de uitvalsbasis voor straatartiesten uit binnen- én buitenland.

Wat ooit in 1998 kleinschalig begon met een standje met wat muntthee, is geëvolueerd naar een KRAC wereldmarkt met 18 eetstanden uit o.a.: Nigeria, Marokko, Congo, Iran, Senegal, Afghanistan, Cambodja, Colombia, Syrië, Pakistan, Chili, Algerije, Togo en Indonesië. Dit jaar is de KRAC wereldmarkt te vinden in het nieuw aangelegde Groeningepark.

Eén van de vaste waarden blijft natuurlijk de grootste rommelmarkt van Vlaanderen op zondag en maandag. Doe je vondst of 'batje' aan één van de 1400 standen, verspreid over 2 dagen!

Feesten kan dit jaar ook opnieuw volop. Strafstudie brengt met een 100% Belgische line-up opnieuw de beste techno, house en retro naar Kortrijk. Op het Nelson Mandelaplein vind je ook Fun K-Town, met d50 dj's verdeeld over 2 podia. In de Burgemeester Reynaertstraat brengt de lokale horeca tot in de vroege uurtjes feestoptredens en dj-sets tijdens Sinxen.

Op Pinkstermaandag 20 mei 2024 vindt traditiegtrouw Kortrijk Loopt plaats. We verwelkomen je graag in de “Groeningestad” voor een loopwedstrijd van 6 of 11km, langsheen heel wat bezienswaardigheden die Kortrijk te bieden heeft!

Voor de kunstliefhebbers is de tentoonstelling in Atelier FdP een must see. Laat je charmeren en inspireren door talent uit de Kortrijkse regio. In de Academie vindt de eindejaarstentoonstelling plaats van de leerlingen. Ontdek de magie van sprookjes door de lens van de creatieve zielen van Academie Kortrijk.

Breng zeker eens een bezoekje aan de UiTPAS caravan op zondag in het Begijnhofpark of op maandag op de Grote Markt. Haal er jouw gratis UiTPAS Zuidwest, spaar je UiTPAS punt of ruil je punten in tegen leuke omruilvoordelen!

Op zoek naar Sinksentips op maat of de tip van de dag? Het hele weekend kan je terecht in het Infopunt Sinksen in het Belfort op de Grote Markt. Op de website vind je alle praktische info terug dankzij het feestplan: https://www.sinksen.be/.

Wanneer

tot en met

Locatie

Stadscentrum
Grote Markt
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: gratis

Links

https://www.sinksen.be/

Organisatie

Stadhuis Kortrijk
SINKSEN 24: Het weekend dat sprookjes tot leven brengt

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?