Singalong - Wim Opbrouck

  • Concert
  • Pop en rock

“In the dark times will there also be singing? Yes, there will also be singing.  About the dark times.”

(Bertold Brecht) 

In groep zingen is een mooiere ervaring dan we soms denken: je deelt iets intiems met een aantal willekeurige mensen, de zenuwen worden gesust, de geest raakt opgetild. Een hormonaal samenspel van endorfines en oxytocine bant de stress uit en verdrijft de eenzaamheidsgevoelens. Zo wordt chemie magie en verbetert zingen onze levenskwaliteit. Toch? 

Ah, laat ons wel wezen: Wim Opbrouck heeft zulke theorieën uit de psychologie en neurologie niet nodig om te weten hoeveel deugd samen zingen kan doen. Zijn methode: het publiek even het refrein laten oefenen en vervolgens beloond worden wanneer een volle zaal mooi met hem – en met elkaar – meezingt. Uit een interview in De Standaard: “Wanneer een publiek zachtjes mee neuriet of gewoon “lalala” zingt in plaats van de tekst ... Wonderlijk! Zeker als het spontaan gebeurt.”

Wim Opbrouck toert in deze donkere dagen met een voorstelling die geen naam draagt, spontaan tot stand kwam en waar geen regie aan te pas komt, maar die door de jaren heen een echte eindejaartraditie is geworden. Zingen wordt onder zijn begeleiding een broodnodig tegengif voor deze moeilijke tijden. Wim die aan de piano samen met jou liedjes uit het collectieve geheugen zingt: dat is zalf voor de ziel.Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Evenementenhal Depart Kortrijk
Nelson Mandelaplein 18
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 22

Leeftijd

16+

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Singalong - Wim Opbrouck

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?