Ndoto - Lucas Katangila

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Lucas Katangila’s project ‘Ndoto’ vertelt zijn persoonlijk verhaal. Als kind in Goma spreekt Katangila niet, hij danst. Op 8-jarige leeftijd verbergt hij zich in een klein dorp omgeven door natuur om geen kindsoldaat te moeten worden. Als 15-jarige reist hij rond door Congo om zijn droom – activistisch danser worden – te realiseren en zijn boodschap te verspreiden. Na een tijd volgt ook Europa, waar hij door zijn Congolese afkomst en de moeilijke overlevingssituatie op andere ellende botst. 
Katangila beschrijft dans als een toevluchtsoord in twee moeilijke werelden: zijn verleden in Congo en leven in Brussel. Deze geweldige danser en performer experimenteert rond het samenvallen van hedendaagse en ritualistische beeldtaal. Daarnaast heeft hij een aangrijpend en belangrijk verhaal te vertellen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Theater Antigone
Overleiestraat 47
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 7

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Ndoto - Lucas Katangila

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?