Hunters & Collectors - Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

In ‘Hunters & Collectors’ keert Voetvolk terug naar zijn roots. Het gezelschap van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe onderzoekt hoe mensen omgaan met grenzen. De harde grens: die van de gevangeniscel, die de ruimte onverbiddelijk afbakent. De doorlaatbare grens: die van Fort Europa, die (soms) te overwinnen valt. Welke rol spelen benen en voeten daarin? Hoe kan in beweging blijven een kracht zijn om te overleven?
Het ultieme voorbeeld is de gedetineerde die zich bij het rondjes lopen tijdens het dagelijkse luchten in het vrije veld waant. Grenzen zijn met andere woorden niet alleen fysieke, maar ook mentale barrières; ze kunnen bijgevolg niet alleen fysiek maar ook mentaal overwonnen worden. Voetvolk onderzoekt hoe het fysieke en mentale elkaar hierbij wederzijds beïnvloeden. Wandelen is daartoe de sleutel.  
Met ‘Hunters & Collectors’ verheft Voetvolk het wandelen tot een levenskunst, op de pulserende ritmes van de krautrock. Stap je mee in dit verhaal?

Het gezelschap van ‘Hunters & Collectors’ begint de voorstelling ’s ochtends aan het Leietheater in Deinze en wandelt naar de Schouwburg in Kortrijk. 
Het publiek kan doorlopend aansluiten en ook weer afhaken. Een warme uitnodiging; een unieke manier om tot verbinding te komen met de performers én de voorstelling vanuit een andere bril te bekijken.
De wandelroute zal hier later gecommuniceerd worden.

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 22
-26 jaar: € 7

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Hunters & Collectors - Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?