Grasperitieven - Zinger

  • Concert
  • Amusementsmuziek

Zinger is een (vijf)koppig buitenbeentje in de Belgische muziekscene: half bruine-kroeg-fanfare, half spacepopband. Het kleurrijke dansorkest won enkele jaren terug De Nieuwe Lichting op StuBru met een sound die je doet dansen en mijmeren tegelijk. Die mix van melancholie en optimisme bracht hen eerder op de podia van Pukkelpop, AB, zowat alle Vlaamse clubs en talloze festivals. Goed voor hart en benen.


De band had met Grace (Everybody's Dying These Days) een hotshot te pakken op StuBru en uit hun debuut-EP kampeerden 3 singles op de StuBru playlist.


Maar na het verlies van enkele vrienden stortte het vijftal zich op zijproject Reveil. Zinger ontketende zo een nieuwe traditie in Vlaanderen, met lokale troostconcerten rond 1 november in ondertussen zowat de helft van de Vlaamse begraafplaatsen.


Maar nu is het hoog tijd om de begraafplaatsen tijdelijk weer in te ruilen voor podia. Dus komt de band na 8 jaar hun eerste full album (!) voorstellen in uw favoriete concertzaal.


Hun vooruitgeschoven single Out Of Time werd warm onthaald in de playlist van Radio 1 & 2. De bijhorende muziekvideo werd door internationaal muziekmagazine Beehyve verkozen tot beste Belgische muziekvideo van het jaar.


Bij het full album hoort een Zinger Storybookmet heel wat multimediaal materiaal. Live versmelt Zinger graag met het publiek tot één groot orkest. En daar wil je toch ook bij zijn?

Wanneer

tot

Locatie

OC De Troubadour
Vlaswaagplein 3
8501 Bissegem (Kortrijk)

Prijs

Basistarief: gratis

Organisatie

OC De Troubadour
Grasperitieven - Zinger

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?