Ferox Tempus - Terror at its best - Luanda Casella/NTGent

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

Na het succes van ‘Killjoy Quiz’ creëert Luanda Casella, huisregisseur bij NTGent, een nieuwe solovoorstelling. Ze neemt ons mee naar ‘Ferox Tempus’, een wereld waarin onze steden zijn gezonken, miljarden mensen zijn omgekomen, en de overlevenden van de neoliberale cultuur zich vastklampen aan de ruïnes van de beschaving. 
Luanda Casella speelt zelf Lua, een posthumanistisch wezen dat alle zeilen moet bijzetten om te overleven. Onderweg krijgt ze te maken met extreme weersomstandigheden, trekt ze door bergen modder en gaat ze over tot sabotage in een bunker voor miljardairs. 
Terwijl ‘Killjoy Quiz’ de spanning opvoert in de vorm van een televisiequiz, speelt ‘Ferox Tempus’ met het format van een sciencefiction-videogame. De voorstelling drijft op een dubbel scenario, een gelaagd overlevingsspel dat zich afspeelt in 2030 en de wereld van het personage (1983).
Opgejaagd door de stem van een alleswetende verteller, wordt Lua opgeleid om skills, wapens en krachten te gebruiken die ze nodig heeft om te overleven in de dystopische wereld van ‘Ferox Tempus’. Waar leidt de game haar heen? En hoe eindigt het spel? Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 7

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Ferox Tempus - Terror at its best - Luanda Casella/NTGent

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?