'Feral' & 'While we are here' - Combi: Lydia McGlinchey & Lisa Vereertbrugghen/ CAMPO

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Lydia McGlinchey - Feral - 18:00 - Budascoop
‘FERAL’ betekent: (ver)wild(erd). Vier verschillende geënsceneerde landschappen vloeien doorheen de voorstelling in elkaar over. Elk van die landschappen doet iets met de dansers en legt de verschillende relaties bloot van de individuen tot de groep en tot hun omgeving. 
Terwijl het stuk zich ontrolt, brokkelen de landschappen langzaam af, ze worden smerig, overdadig, giftig, monsterlijk, weerzinwekkend maar ook bekoorlijk. Achtereenvolgens wordt het podium een leegte, een stortplaats, een synthetische woestijn en een horizon. 
De performers veranderen van schreeuwerige, afwijkende figuren naar levenloze, uitgeholde oppervlakken. Plekken waar zonderlinge figuren wonen en levenloze, uitgeholde oppervlakken – vreemd maar precies in hun lichaamsbewegingen en hun aanwezigheid. 
Lydia McGlinchey is geboren in Australië en woont momenteel in Brussel, waar ze studeert aan P.A.R.T.S.. Ze is danseres en performer en maakt haar eigen scenografie met textielstukken die ze zelf heeft geweven.

Lisa Vereertbrugghen / CAMPO - While we are here - 20:30 - Budascoop
‘While we are here’ onderzoekt het tijdloze verlangen om collectief hard te dansen. Deze  groepsperformance met vijf dansers brengt underground technoraves samen met folkloristische groepsdansen die plezier en samenhorigheid beklemtonen. 
Een grenzeloze, hybride technofolk, een ruige folk die onderlinge verschillen viert. Een softe folk, een folk die ervoor kiest intiem samen te dansen. Een verdwaalde folk, die niet in tijd of ruimte is gesitueerd. Zonder nostalgie naar het verleden en zonder een specifieke toekomst voor ogen, zijn we hier, dansend in spiralen en cirkels, met onze blik gericht op elkaar en op een andere plek aan de horizon. 
‘While we are here’ is de eerste groepschoreografie van Lisa Vereertbrugghen, die al sinds 2014 tussen performance, geluid en installatie onderzoek doet naar hardcore techno en zijn dansstijlen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

18:00 - Lydia McGlinchey - 'Feral'
20:30 - Lisa Vereertbrugghen/ CAMPO - 'While we are here'

Wanneer

Locatie

Budascoop Kortrijk
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 28
-26 jaar: € 14

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
'Feral' & 'While we are here' - Combi: Lydia McGlinchey & Lisa Vereertbrugghen/ CAMPO

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?