Eerst - Pleun van Engelen & Ellis Meeusen / Het nieuwstedelijk

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

Twee jaar geleden deden Ellis Meeusen en Pleun van Engelen mee met een tv-quiz. Ze eindigden helaas als tweede. En als je niet wint, ben je dan een verliezer? 
Hun voorstelling 'Eerst' gaat over competitiedrang en winnaarsmentaliteit – en het gebrek daaraan. Over meisjes die niet snel kunnen rennen en als laatste mogen kiezen van de prijzentafel. Over opofferen, doorgaan en toch falen. Over als eerste op de Zuidpool willen zijn – vooral dat. 'Eerst' is een tekstuele en muzikale race door een ijslandschap en een ode aan alle tweeden, derden en laatsten in de wereld.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk in samenwerking met Theater Antigone i.h.k.v. En avant #2
En avant
ARSENAAL/LAZARUS, Theater Antigone, Compagnie Cecilia, Theater Malpertuis, Het nieuwstedelijk en Zuidpool slaan de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt jaarlijks een jonge maker of jong collectief naar voren. Samen zetten zij hun tenten op in Antwerpen, Mechelen, Gent en Leuven. In 2022 komen ze ook naar Kortrijk en Tielt. Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op je vertrouwde podium. Kritisch én warm: zo is het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen. Een win-winsituatie. En avant!
En avant#

TIP

Onder dezelfde noemer En avant#2 brengen Sascha Bornkamp & Juicy Dune IJsselmuiden/Wang om 19:00 de voorstelling '=' in Theater Antigone. Ideaal om er dus een 'En avant-double bill' van te maken.

Meer info

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 13
-26 jaar: € 10

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Eerst - Pleun van Engelen & Ellis Meeusen / Het nieuwstedelijk

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?