Duet for two string trios - ECCE / Claire Croizé & Goeyvaerts String Trio

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

In ‘Duet for two string trios’ gaat choreografe Claire Croizé in dialoog met het Goeyvaerts String Trio. Gebaseerd op twee strijktrio’s van de in 2020 overleden klassieke componist Charles Wuorinen, is deze voorstelling een intieme versmelting van pure dans en intense muziek. Twee van Claires vaste dansers, Emmi Väisänen en Jason Respillieux, voegen hun stem toe aan de compositie. 
Het Goeyvaerts Strijktrio, vernoemd naar de Belgische componist Karel Goeyvaerts, is in 1997 opgericht met als doel uitsluitend 20ste- en 21ste-eeuws repertoire uit te voeren. 
Charles Wuorinen (1938-2020) was een Amerikaanse componist van hedendaags klassieke muziek. Tijdens zijn leven werd hij geëerd met onder meer een MacArthur Foundation Fellowship en de Pulitzerprijs. De muziek van Wuorinen, beïnvloed door Stravinsky en verwant aan Schoenberg, voert ons mee naar een wereld die niet in een hokje past. Deze wereld, complex en verwarrend als ze is, maakt het bestaan van dans mogelijk.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Kunstencentrum BUDA & Wilde Westen i.h.k.v. Festival Kortrijk.
 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket online of telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 20
-26 jaar: € 6
Wildcard : € 17
UiTPAS-tarief (Enkel voor houders van een UitPAS met sociaal tarief uit de regio Zuid West-Vlaanderen.): € 4

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Duet for two string trios - ECCE / Claire Croizé & Goeyvaerts String Trio

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS