Diana, Even - Kat Vàlastur

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Een pijl boort zich in een boom in een bos. De inslag laat de pijl oneindig vibreren, wat rimpelingen op het stilstaande water veroorzaakt. Op dat moment valt Diana, godin van de jacht en beschermvrouw van fauna en flora, dood op de grond. In ‘Diana, Even’ ontstaat een nieuwe, mythische wereld. Diana is zowel jager als prooi, ze wordt gedood en herboren. Kat Válasturs choreografie voor vier danseressen en vier polyfonische zangeressen verenigt mythe en geschiedenis in een nieuw vrouwbeeld.
In Kat Válasturs werk worden de lichamen van de performers dragers van het tijdloze, collectieve onderbewustzijn. Ze representeren dat wat de mensheid heeft vergeten, verworpen en verloren. De tegenstellingen tussen vroeger en nu worden opgeheven. Existentiële en fysieke tijd komen elkaar tegen, en er ontstaat een ruimte waarin het mythische opnieuw vorm krijgt. Valasturs choreografieën zijn opgevat als gelaagde labyrinten of webben van betekenis.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 21
-26 jaar: € 6

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Diana, Even - Kat Vàlastur

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?