Atropa - Naomi Velissariou/ Toneelhuis & Theater Utrecht

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater

‘Atropa. De wraak van de vrede’ werd in 2008 geschreven door Tom Lanoye en ging in datzelfde jaar in première op het festival van Avignon in een regie van Guy Cassiers. In 2012 won Lanoye er de Prijs voor Podiumteksten van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde mee.
‘Atropa’ wroet naar de wortels van oorlog en fileert het spel van de macht. In de versie van Naomi Velissariou wordt ‘Atropa’ een bacchanaal van taal waarin de strijd om de macht plaatsmaakt voor een viering van de kwetsbaarheid - en dat op pompende beats en messcherpe poetry. Griekse vrouwen treffen hun Trojaanse evenknieën, die na de bezetting van hun stad de dood verkiezen boven een leven in onderdrukking. Is er een man in de zaal? 
Naomi Velissariou (Bilzen, 1984) is een Grieks-Belgische regisseur, schrijver, acteur en performancekunstenaar met een fascinatie voor vloeibare identiteiten in de hedendaagse beeldcultuur. Ze maakt deel uit van een generatie geëngageerde podiumkunstenaars en is niet bang om op de barricades te klimmen. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Wanneer

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 18
-26 jaar: € 7

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Atropa - Naomi Velissariou/ Toneelhuis & Theater Utrecht

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?