20 jaar Het Penhuis met Willem Jan Otten

  • Lezing of congres

Literaire ontmoeting met Willem Jan Otten

Hij is één van de belangrijkste en persoonlijkste Nederlandse dichters en schrijvers van verhalend proza, toneel , kritieken en essays op dit moment. In 2014 ontving hij de prestigieuze P.C. Hooftprijs voor zijn roman ‘Specht en zoon’. Enige tijd ervoor had hij ook al de Constantijn Huygens Prijs voor zijn gehele oeuvre ontvangen. In een periode van bijna een halve eeuw schrijven, hij debuteerde in 1971, heeft hij een indrukwekkend oeuvre tot stand gebracht. Zijn werk is van een kwaliteit die in de kritieken erkend en met de toekenning van een reeks belangrijke literaire prijzen bij herhaling bevestigd werd. Hij is niet alleen een begenadigd dichter, die zijn hoogtepunt bereikte met de bundel ‘Genadeklap’ , maar de uitzonderlijke kwaliteit van zijn essayistisch werk moet eveneens aangestipt worden. Deze veelzijdige auteur blijft in de eerste plaats een dichter van inhoud en gedachtengoed. Dit resulteerde tenslotte in een merkwaardige religieuze transformatie.

gastvrouw is Virginie Platteau

Het Penhuis voorziet een zestal literaire en filosofische ontmoetingen per seizoen, altijd op zondagvoormiddag. Er wordt telkens een dichter, een filosoof of een prozaïst uitgenodigd die door een gastheer of -vrouw wordt geïnterviewd. Ook het publiek wordt nauw betrokken, vragen stellen aan de uitgenodigde auteurs is altijd mogelijk.
Iedereen is welkom.

Een organisatie van Openbare Bibliotheek Kortrijk.

Voor elke literaire ontmoeting zijn er 3 gratis kaarten beschikbaar via UiTpas Omruilvoordeel (15 punten). Omruilen kan 1 maand vooraf aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek. Op = op.

Wanneer

tot

Locatie

Oranjerie Broelkaai
Broelkaai 6
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 8
Voorverkoop: € 7
Jongeren: € 5

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

http://www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis

Organisatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
20 jaar Het Penhuis met Willem Jan Otten

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?