20 jaar Het Penhuis met Robbert Welagen

  • Lezing of congres

Literaire ontmoeting met Robbert Welagen.

Hij geldt als één de grote stilisten uit ons taalgebied. Schrijver van een negental romans en verhalen. Hij is de schrijver van de stilte. Zijn boeken zijn verstild en melancholisch van toonzetting. Kleine geschiedenissen staan centraal. Hij hanteert een schilderkundige, dromerige schrijfstijl. Hij is geen schrijver van bovenzintuiglijke verrassingen of lange uitweidingen. Zijn boeken gaan over het onbekende in onszelf, over liefde, rouw en herbeginnen. Hij debuteerde in 2006 met ‘Lipari’. ‘Het verdwijnen van Robbert’(2013) stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs én de BNG Literatuurprijs. ‘Antoinette’ (2019) werd eveneens zeer lovend ontvangen. ’Raam, sleutel’, de roman die afgelopen jaar verscheen, is een intrigerend literair spel, over aantrekkingskracht en schuldgevoel, over rouw, leven en literatuur en
zijn voorlopig hoogtepunt.

gastheer is Frank Hellemans

Het Penhuis voorziet een zestal literaire en filosofische ontmoetingen per seizoen, altijd op zondagvoormiddag. Er wordt telkens een dichter, een filosoof of een prozaïst uitgenodigd die door een gastheer of -vrouw wordt geïnterviewd. Ook het publiek wordt nauw betrokken, vragen stellen aan de uitgenodigde auteurs is altijd mogelijk.
Iedereen is welkom.

Een organisatie van Openbare Bibliotheek Kortrijk.

Voor elke literaire ontmoeting zijn er 3 gratis kaarten beschikbaar via UiTpas Omruilvoordeel (15 punten). Omruilen kan 1 maand vooraf aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek. Op = op.

Wanneer

tot

Locatie

Oranjerie Broelkaai
Broelkaai 6
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 8
Voorverkoop: € 7
Jongeren: € 5

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

http://www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis

Organisatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
20 jaar Het Penhuis met Robbert Welagen

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?