20 jaar Het Penhuis met Chris De Stoop

  • Lezing of congres

Literaire ontmoeting met Chris De Stoop.

De Vereniging voor Onderzoeksjournalisten reikte hem vorig jaar de prestigieuze Oeuvreprijs uit. Chris de Stoop schreef meer dan duizend artikels in het weekblad Knack en werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictie, zoals zijn debuut ‘Ze zijn zo lief, meneer’(1992), over een bende vrouwenhandelaars. Zijn werk werd intussen bekroond met journalistieke en literaire prijzen. In 2015 verscheen zijn bestseller ‘Dit is mijn hof’, over de teloorgang van het boerenland. In 2018 publiceerde hij ‘Wanneer het water breekt’, een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is en in 2020 verscheen ‘Het boek Daniel’, zijn voorlopig meesterwerk, een haarfijne reconstructie van de roofmoord op zijn oom. Recentelijk verscheen ‘Hemelrijk’, een aangrijpend verhaal van een zorgcentrum. In 2015 stapte hij uit de journalistiek, omdat het altijd sneller, sensationeler en goedkoper moest.

gastheer is Yves Van Durme

Het Penhuis voorziet een zestal literaire en filosofische ontmoetingen per seizoen, altijd op zondagvoormiddag. Er wordt telkens een dichter, een filosoof of een prozaïst uitgenodigd die door een gastheer of -vrouw wordt geïnterviewd. Ook het publiek wordt nauw betrokken, vragen stellen aan de uitgenodigde auteurs is altijd mogelijk.
Iedereen is welkom.

Een organisatie van Openbare Bibliotheek Kortrijk.

Voor elke literaire ontmoeting zijn er 3 gratis kaarten beschikbaar via UiTpas Omruilvoordeel (15 punten). Omruilen kan 1 maand vooraf aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek. Op = op.

Wanneer

tot

Locatie

Zaal Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10
8500 Kortrijk

Prijs

Basistarief: € 8
Voorverkoop: € 7
Jongeren: € 5

Leeftijd

18+

Reservaties

Links

http://www.kortrijk.be/bibliotheek/hetpenhuis

Organisatie

Centrale Bibliotheek Kortrijk
20 jaar Het Penhuis met Chris De Stoop

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Waar vind je de UiTPAS?