13 maart 202125 april 2021

Een verrassend fototraject doorheen de stad dat je aanspoort de kracht van fotografie te (her)ontdekken.

Het festival loopt van 13 maart tot en met 25 april.

Het eerste Kortrijkse fotofestival gaat op zoek naar wat fotografie kan zijn en betekenen in de stad van vandaag. Dat fotografie onmisbaar én onoverkomelijk is geworden moeten we eigenlijk niet benadrukken. We leven in een continue beeldenstroom en niemand zal nog beweren dat dit zonder invloed is op ons handelen en denken. Deze tendens kent zowel positieve als negatieve facetten. Wij sporen op en testen uit wat het gebruik van fotografie teweeg kan brengen. 

In de loop van 6 weken presenteren we een gratis interactief en uitgebreid fotoparcours op diverse binnen- en buitenlocaties in de stad. Langs het traject presenteren we fotografie gerelateerde installaties en thematisch gebonden fotografisch werk, van zowel lokale als gerenommeerde kunstenaars.

Voorafgaande aan het festival zetten we een lokaal sociaal project op poten, waarin we fotografie gebruiken als smeermiddel tussen lokale fotografen en plaatselijke verenigingen. 

Hiermee reiken we graag een hand naar mensen van verschillende leeftijden en sociale klasse om hún aansluiting te vinden bij het culturele leven. Daarnaast stellen we educatie centraal en bieden we een platform aan lokaal talent. We volgen de voetsporen van zij die al te vaak onzichtbaar blijven. Onderbelicht is het leven in de schaduw van de stad. 

Track & Trace is geen traditioneel fotofestival. Lokale participatie en beleving worden gekoppeld aan een professioneel luik en dat geeft ons eigenheid binnen het circuit van de fotofestivals. We zoeken de buitenwereld op, we laten onze lokale camera’s mensen volgen en traceren hun verhalen en dromen.

Naar de website