't Is van Ier biedt lokale ondernemers digitale ruimte voor extra visibiliteit

Gepubliceerd op Maandag 20 april 2020

Vrijwillige Kortrijkse ondernemers starten portaal op

Tisvanier.be is een initiatief gestart door een aantal vrijwilligers binnen Hangar K. In deze moeilijke tijden kan iedereen een duwtje in de rug gebruiken, tisvanier.be biedt lokale ondernemers digitale ruimte om hen zo extra visibiliteit te geven. Het platform is reeds in gebruik door tiental handelaars en horecazaken, maar heeft voldoende ruimte om alle zelfstandigen uit de Kortrijkse regio, met of zonder webshop, te connecteren met (potentiële) consumenten.

Registreer jouw handelszaak

Registreer jouw horecazaak

Digitale aanwezigheid voor Kortrijkse bedrijven

Door de huidige crisis merken veel bedrijven en zelfstandigen dat een digitale aanwezigheid belangrijker is dan ooit. Vanuit alle kanten van de wereld wordt lokaal kopen gepromoot, alleen is dat in theorie vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ook is de verwarring bij de consument vaak groot. Wie levert nog producten of maaltijden en wie niet? Deze probleemstelling lost tisvanier.be in Kortrijk op door op een laagdrempelige manier alle horecazaken, handelaars en bedrijven te bundelen. 

Take away en koop lokaal

De portaalsite bevat een duidelijk overzicht van zowel horecazaken als lokale handelaars en bedrijven. Dit keuzemenu is rechtstreeks te vinden op de homepagina. Via Take Corona Away kan men zien welke restaurants take-away en leveringen aanbieden en dus nog operatief zijn. Koop Lokaal legt dan weer het accent op Kortrijkse handelaars en bedrijven. Door de drempel laag te houden zonder veel technologische moeilijkheden raakt de consument veel sneller in aanraking met verschillende lokale spelers. Alle bedrijven uit regio Kortrijk, mét of zonder webshop, kunnen zich aanmelden.

Community

Niet alleen de consument heeft het moeilijk zich aan te passen, ook verschillende handelaars zitten met de handen in het haar. Ineens is er een gebrek aan digitale winkelruimte voor hun producten of innovatieve ideeën en weten ze vaak niet waar te beginnen. Naast het informatieve luik hebben Kortrijkse handelaars en ondernemers ook toegang tot de community waarin webinars, tips & tricks, cases en kennis gedeeld zal worden door ervaren ondernemers in hun vak.

Bedrijven die tijdens deze crisis van plan zijn om een webshop of website op te starten, kunnen ook terecht op de website. Verschillende Kortrijkse designers en web developpers zijn opgenomen in het portaal.

Aansluiten als ondernemer

Lokale spelers kunnen zich aanmelden via een contactformulier op tisvanier.be waar ze zowel hun bestaande webshop kunnen promoten als extra contactgegevens communiceren. Bedrijven zonder webshop krijgen de mogelijkheid duidelijk te vermelden hoe zij willen gecontacteerd worden door (potentiële) klanten. Ook algemene vragen, opmerkingen of betrokken raken bij tisvanier.be kunnen via het contactformulier op de portaalsite. 

Student- en ervaren ondernemers

Initieel kwam de aanzet van Jotte Malisse en Lukas Nys van Whitee Design. Twee student-ondernemers die aangesloten zijn bij GIVMOBUZZE, een project van Hangar K voor student-zelfstandigen. Met hun idee klopten ze aan bij Hangar K waar Vincent Vanderbeck, CEO van de co-creation hub op het Nelson Mandelaplein en Anjo Wychuyse van Jungle maar al te graag aan mee werkten. De webinars worden gegeven door de experten die huisvesten in Hangar K. Op de planning is er zeker nog ruimte voor externe ondernemers. Mensen kunnen zich - voor het geven van een webinar - aanmelden via info@tisvanier.be

Webinars door experten

Wekelijks voorziet tisvanier.be inspirerende webinars, gericht op lokale handelaars en horecazaken. Sessie gemist? Geen probleem, alle webinars kan je hier herbekijken.

Programma

Donderdag 23/04 - Digitaal aandacht trekken

  • 16u - 16u30: The Online Agency - "Klanten bereken en aantrekken in tijden" van Corona
  • 16u30 - 17u: Digital Pulse - "Online zichtbaarheid"

Dinsdag 28/04 - Online verkopen en converteren

  • 16u - 16u30: Whitee Design - "E-commerce voor lokale handelaars"
  • 16u30 - 17u:  CCV - "Betalen moet makkelijker"

Donderdag 30/04 - Upselling

  • 16u30 - 17u: SalesArchitects - "Never not selling"

Dinsdag 05/05 - Video en DIY content

  • 16u - 16u30: Tomorrow - "Zet je bedrijf in de kijker met video"
  • 16u30 - 17u:  Jungle - "Social media onder handen nemen zonder veel tijdverlies"

Donderdag 07/05 - Upselling

  • 16u30 - 17u: Bureau50 - "Ads & Age"

Inschrijven webinars

tisvanier.be
https://www.tisvanier.be/