Tarieven recyclageparken

Nieuwe recyclageparken en nieuwe tarieven vanaf 1 september 2020! Klik hier voor meer info.

Als Kortrijkzaan (met personenwagen of tweewieler) kan je op de 4 Kortrijkse recyclageparken gratis heel wat kwijt. Kom je met een bestelwagen, lichte vrachtwagen of aanhangwagen, dan word je doorverwezen naar het diftarpark in de Karel de Goedelaan.

Vanaf 1 september sluit recyclagepark Karel de Goedelaan, in het voorjaar 2021 sluit ook Maandagweg. Kortrijkzanen kunnen terecht in recyclagepark Heule, Rollegem, Imog-park Harelbeke en alle intergemeentelijke parken van de Imog-regio. In het najaar 2020 wordt recyclagepark Heule verbouwd. Voor en tijdens de verbouwing geldt een tijdelijke regeling.

Bestelwagens en lichte vracht kunnen vanaf 1 september terecht in het Imog-park Harelbeke (op de grens met Kortrijk). Aanhangwagens kunnen vanaf dan terecht op elk recyclagepark.

Alle recyclageparken zijn toegankelijk via een slagboom, die opengaat door de elektronische identiteitskaart in de kaartlezer te steken. Vergeet dus zeker je eID niet!

A. Voor de volgende afvalstoffen wordt er op het Diftar-recyclagepark een retributie aangerekend en wordt voor elke soort aangevoerde afvalstof een specifieke gewichtslimiet vastgesteld :
- Brandbaar- en te storten restafval: 0 kg
- Bouw- en sloopafval: 200 kg
- Groenafval: 50 kg
- Houtafval: 50 kg
- Papier en karton: 100 kg
- Asbest: 200 kg

B. Afhankelijk van het soort afval worden volgende retributies vastgesteld:
- Brandbaar- en te storten restafval:  - vanaf de eerste kg: 0,20 EUR/kg
- Bouw- en sloopafval: tot 200 kg: gratis - vanaf 201 kg: 0,02 EUR/kg
- Groenafval: tot 50 kg: gratis - vanaf 51 kg: 0,07 EUR/kg
- Houtafval: tot 50 kg: gratis - vanaf 51 kg: 0,07 EUR/kg
- Papier en karton: tot 100 kg: gratis - vanaf 101 kg: 0,02 EUR/kg
- Asbest : tot 200 kg: gratis/jaar/huisgezin - vanaf 201 kg: 0,20 EUR/kg

C. Wanneer de hoeveelheid aangevoerd afval de in punt A vastgestelde specifieke gewichtslimiet overschrijdt, wordt, als deelname in de exploitatiekosten, een forfaitair bedrag aangerekend van: 2,00 EUR
Bij de aanvoer van meerdere soorten afval waarvoor een retributie dient te worden betaald, wordt voor het totale gewicht afval de retributie aangerekend van de aangevoerde afvalsoort met de duurste retributie.

D. Wanneer voor de betaling van het aangevoerde afval een factuur gevraagd wordt, zal het minimumbedrag van de retributie gebracht worden op: 10,00 EUR

Nieuwe Nieuwe tarieven vanaf september 2020