Storytellers

12 sprekers brengen als ervaringsdeskundige hun verhaal.

DELEN

11u30 Lieve Melis is frequente LETS’er, deelt en wisselt verschillende diensten en producten uit.

11u40 Jeroen Gaeremynck is lid van Samenhuizen Brugge vzw en wilt gemeenschappelijk wonen boosten. Hij geeft ook begeleiding bij het realiseren van co-woonprojecten. Jeroen kent dan ook alle voor- en nadelen en kan heel wat anekdotes uitwisselen.

11u50 Lieven D’Hondt is een veelvuldig deler. Hij deelt spullen en wanneer hij een auto nodig heeft, leent hij die via een autodeelsysteem.

12u Evy Santy is deel van een solidaire kinderopvang. Ouders verzamelen zich en organiseren een beurtrol om de kinderen op te vangen. Dit bespaart niet alleen geld, maar zorgt ook voor sociaal contact bij de kinderen.

ONTSPULLEN

13u Johan Moreels is uitbater en eigenaar van de eerste verpakkingsvrije winkel in onze provincie. Hij biedt biologische voeding aan, maar zonder verpakking. De klanten nemen namelijk zelf hun potten en dozen mee. Zelf probeert hij dit ook, al is dit vaak niet makkelijk met oudere kinderen. Toch slaagt hij erin om zijn afvalzakken op een veel trager tempo te vullen dan de normale consument. Hij deelt met ons zijn tips en enkele anekdotes hoe hij dit voor elkaar krijgt.

13u10 Kurt Declercq nam begin dit jaar afscheid van zijn auto. Deze ruilde hij in voor een hippe Marcel Kint fiets. Een drastische keuze zou je denken dat vaak voor veel ongemak zou zorgen. Het tegendeel is echter waar, de lasten als verzekering, onderhoud en plaatsgebrek bezorgden hem een hoop stress. Tips en tricks brengt hij mee op 2 juni met zijn fiets.

13u20 Els Verhaest. Herbruikbare luiers, ooit al eens aan gedacht? Ontdek hoe Els herbruikbare luiers gebruikt voor haar kinderen en wat de voordelen ervan zijn.

13u30 Diëgo Van De Keere woont al heel zijn leven binnen dezelfde vierkante kilometer, daardoor kent hij alles wat er groeit. Hij probeert daarom ook te leven met alles wat de natuur hem geeft. Diëgo vertelt meer over zelfvoorzienend leven en hoe hij dit mogelijk heeft gemaakt. 

INNERLIJKE RUST

15u Les Verhamme van Salon EnVie brengt mensen workshops en coaching rond persoonlijke groei, zelfkennis en verbondenheid. Dat betekent dat Les dagdagelijks in contact komt met heel wat persoonlijke problemen van mensen. Door haar ervaringen hiermee, kan zij met ons haar tips voor een bewuster leven met ons delen.

15u10 Rie Vanduren geeft een initiatie mediteren, maar wilt ons ook in 10 minuten meegeven waarom je dit meer zou moeten doen aan de hand van haar eigen ervaringen en motivatie. Mediteren wordt vaak gezien als iets ‘zweverigs’, maar zorgt voor een betere mentale gezondheid. Haar tips zorgt ervoor dat mediteren makkelijker wordt.

15u20 Barbara Janssens is medewerker van Netwerk Bewust Verbruiken en komt vertellen over 'minder werken'.

15u30 Els Heytens over hoe Mindfullness helpt om lichter door het leven te gaan.