Vanaf januari af en toe nachtwerk in de stationsomgeving

Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020

De werken voor de bouw van de fiets- en bustunnel in de Zandstraat starten terug op. Aannemer De Nul voert vanaf 4 Januari voorbereidende werken uit. Hij maakt beschoeide (bekistte of verstevigde) sleuven om in maart het tijdelijk brugdek te kunnen plaatsen waaronder dan uiteindelijk de fiets- en bustunnel wordt geplaatst. Een aantal van deze voorbereidende werken kunnen enkel met een buitendienststelling van spoor 2 en vinden daarom ’s nachts plaats. Dit kan op bepaalde momenten voor geluidsoverlast zorgen. Onze excuses hiervoor.

Nachtwerk aan de noordzijde van sporen

We geven u hierbij een overzicht van de data waarop er s’ nacht zal gewerkt worden en er dus geluidsoverlast kan zijn:

Nacht van woensdag 6 op donderdag 7 januari

In de nacht van 6 op 7 januari , tussen 00u en 3.30u, worden de damplanken getrokken. Dit kan trillingen en lawaai veroorzaken. Mogelijks dient er in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari nog verder gewerkt te worden. Dit ook tussen 00u en 3.30u. Deze werken veroorzaken lawaaihinder.

Nacht van maandag 11 op dinsdag 12 januari tot en met de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 januari

Tijdens deze nachten voeren we een bomdetectie uit in de zone naast spoor 2. Dit zorgt voor heel beperkt of geen lawaaihinder.

Het weekend van vrijdag 12 tot maandag 15 februari

Infrabel werkt het volledige weekend aan de opbraak en terug opbouw van spoor 2. Op het dak van de bestaande tunnel plaats De Nul ondertussen een waterdichting. De Nul voert op dat moment ook de funderingen voor het tijdelijke brugdek uit (beschoeide sleuven). Hiervoor worden geen grote machines ingezet. We verwachten slechts beperkte lawaaihinder.

Nacht van maandag 22 op dinsdag 23 februari

Tussen 00u en 03.30 zijn er betonwerken voor de fundering van het tijdelijk brugdek. Tijdens deze uren zal een betonpomp actief zijn. We verwachten beperkte lawaaihinder

Het weekend van vrijdag 19 tot en met maandag 22 maart

Van de vrijdag tot de maandagmorgen 4u zal het tijdelijke brugdek geplaatst worden. We zetten hiervoor een grote hijskraan is, wat helaas voor lawaaioverlast kan zorgen.

Fiets- en bustunnel werkzone noord
Fiets- en bustunnel, werkzone noord

(Nacht)werk aan de zuidzijde van sporen (Zandstraat)

Vrijdag 12 maart

Vrijdag (enkel overdag) wordt het fietspad onderbroken en wordt een fietsomleiding voorzien. Dit is ter voorbereiding van de werken die plaatsvinden in het komende weekend.

Het weekend van 12 maart tot maandag 15 maart

Tijdens dit weekend wordt de metalen fietsbrug weggenomen en wordt beschoeiing ingeheid voor de bovenleidingspaal. Deze dient gestabiliseerd te worden in het kader van de werken in april, waarbij de sporen worden opgebroken en de bus- en fietstunnel geschoven wordt.

Fietsers zullen vanaf 12 maart hinder ondervinden door de onderbreking van het Guldenspoorpad. Informatie over de verkeerssituatie voor fietsers volgt begin maart  samen met de planning in informatie omtrent het plaatsen van de fiets- en bustunnel dat in april voorzien is.

Fiets- en bustunnel werkzone zuid
Fiets- en bustunnel werkzone zuid
Vanaf januari af en toe nachtwerk in stationsomgeving